Profielensite Becute.eu overgenomen door Mass Studios

Profielensite Becute.eu is overgenomen door het bedrijf Mass Studios. De online community startte in juli 2007 onder de naam ASLCity, en veranderde half oktober in Becute.eu. Nu laten initiatiefnemers Olivier Dierickx en Sebastiaan de Vaan hun creatie over aan Mass Studio. Dat moet de website en het ledenaantal laten groeien.

Nog niet zo lang geleden
Becute.eu is online sinds 15 oktober 2007. We zijn daarom een van Europa’s nieuwste online gay media communities. Met meer dan honderden bezoekers per dag waarvan 80% regelmatig terugkomt hebben we op korte tijd al een mooie plaats binnen het online gay landschap weten te bemachtigen. Dit dankzij de volledige inzet van onze crew, die overigens volledig op vrijwilligersbasis werkt. Dat maakt becute zo speciaal. Om onze groei te verzekeren hebben we eind 2007 beslist om onze website over te dragen aan Mass Studios, en begin 2008 kunnen we daar al de vruchten van plukken.

A new start
A new start, onze slogan voor deze vernieuwingen is ingegaan begin 2008. Onze nieuwe start is ondertussen al merkbaar via de volledig vernieuwde website. Alle oude leden zijn op de hoogte gebracht van de vernieuwingen en hebben zich reeds kunnen herregistreren. Met de start van onze nieuwe website hebben we ook gewerkt aan speciale zaken voor onze partners, zo zullen partneraccounts voortaan een speciale badge dragen, zodat ze duidelijk zichtbaar zijn.

Graag nodigen we u dus uit om onze nieuwe website te ontdekken maar we geven u graag al de belangrijkste feiten mee:

Free! Becute.eu is een volledig gratis communitysite waar 18+ content ten strengste verboden is.

Create! Leden krijgen de mogelijkheid tot een fotoalbum, videoalbum, blogservice enz.

Groups! Leden kunnen zich groeperen in de groepen: een volledig nieuwe service. Groepen
biedt leden de mogelijkheid om een eigen omgeving te maken (incl. privè forum) met andere gebruikers die dezelfde interesses hebben.

Shout! Leden worden uitgenodigd om hun mening te geven via hun blog, poll of het forum.

Communicate! Communiceer via chat, privè berichten en gastenboeken

Becute richt zich op Nederlandse en Belgische holebi’s.

En verder ook nog
Becute.eu heeft met de komst van de nieuwe site ervoor gekozen om zwaar te investeren in de nieuwste technologieën. Zo is onze website gedeeltelijk opgebouwd in AJAX, wat ervoor zorgt dat gebruikers sneller doorheen de site kunnen surfen. Daarnaast hebben we ook de veiligheid van onze leden verhoogd, hun privacy en veiligheid is daardoor nummer 1 voor ons.

Ook naast het internet zullen we actief zijn, onze promomensen gaan de komende weken en maanden geregeld het uitgaansleven onveilig maken. Natuurlijk zullen ze hierbij de nodige foto’s maken, die u kan bewonderen op onze website.

Over ons
Opgericht op 15 oktober 2007 maar sinds januari 2008 onderdeel van Mass studios. Indien u meer informatie wilt kunt u contact opnemen met ons via de website http://www.mass-studios.be of info@becute.eu.

10 Reacties

 1. Zegt niet direkt zoveel…
  een site vanuit de duizenden 🙄
  voor mijn eindeloze http://ho-le-bi-start.goedbegin.be/

  http://www.becute.eu/groups
  leesgroepje, wandelgroepje, absolutely lesbian, filmgroepje, …

 2. Hoi Sara

  Velen pakken het slecht aan en hun scripts zijn ondermaats. Ik denk dat becute.eu daar wel een mooie voorsprong heeft, en dat we met deze website al aan vele behoeften voldoen van onze bezoekers en leden. Met een goede aanpak kan en zal deze website zeker iets mooi worden. Het is niet de bedoeling de grootste te worden, maar gewoon ook een leuke community gericht op de gay minded doelgroep. Naast de website zullen er ook nog andere leuke activiteiten gepland worden. Maar daar natuurlijk later meer over.

 3. Hoi Olivier,

  Heb ondertussen jullie site toegevoegd en becute heeft wel iets… 😛

  Maar zoals ik reeds al jaren ‘gewend’ ben…
  bestaan er geen lesbiennes ?

 4. Ik geloof niet in deze site. Weer een van de zovele startups, opgebouwd op een bestaand open-source pakket. Dat kan ik ook maken in een paar dagen. Het is goed dat ze bescheiden zijn en niet hopen op de grootste te worden, want dat lukt nooit met zo’n concept. En als je niet de grootste wil worden, dan misluk je.

 5. Grappig dat je zoiets zegt Screenager. Wie groot wil zijn moet nochtans klein beginnen. Enig idee waar Bill Gates mee begonnen is?

  Enig idee hoe netlog (de meest bezochte website van België) ooit beginnen is?

  Enig idee hoe myspace ooit begonnen is?

  Op voorhand kun je nooit weten als je de grootste kunt worden. En mislukken, ik zou niet weten waarom dit zou mislukken. Zolang je aan de behoeften & de websiten van je bezoeker voldoet , en dit zonder enig verlies kunt staande houden is er geen probleem. Je hebt gelijk dat het met een open source pakketje niet zo simpel zal zijn om aan de behoeften van de consument te kunnen blijven voldoen. Alhoewel het niet moeilijk is om plug-ins voor phpfox te schrijven.

  Nuja, zoals je zelf zei, de grootste worden lukt ons misschien nooit (zeg nooit nooit, al is het mijn streefdoel niet, misschien wel dat van Willem). Wij zijn gewoon één van de zovele alternatieven, in de toekomst waarschijnlijk één van de betere. Onze website heeft op dit moment al vele actieve gebruikers, vanaf februari vliegen we er pas echt in.

  Begrijp ook dat de mensen die hier aan werken dit vrijwillig doen. En ze hebben toch al iets deftigs uit de grond gestampt vind ik eerlijk gezegd. Iedereen kan easy een website online plaatsen, maar daar blijft het heus niet bij.
  De juiste marketingtechnieken zullen moeten toegepast worden om hier iets van te maken. En we hebben al enkele zaken in ons hoofd waardoor we zeker zijn dat we ons kunnen onderscheiden van onze ‘concurrenten’. Groots als gayid zullen we volgens mij nooit worden, maar ik zou niet inzien waarom dat moet? Zolang de gebruikers tevreden zijn, en wij als vrijwilligers er ook ons plezier aan beleven.. 😉
  Wij zijn niet uit op geld.. Al hebben we wel geld nodig om dit online te houden.

  Dankje voor het comment btw, wat kritiek krijgen kan alleen maar positief uitdraaien.

 6. Wat online houden betreft…
  Tja, momenteel krijg ik mijne pc niet opgestart met men gebruikelijk profiel ?
  Ik kan niet mailen, mijn internet browser heeft een standaard outlook…
  maar na één uur ben ik toch nog tot op de deze site geraakt.
  Mits in de browser aan te klikken dat anderen deze info ook kunnen inkijken.
  Baas zijn we niet over ons internet…

  Daarom ben ik ook geheel anti omtrent holebi-internet beleid.
  Maar een alternatief bestaat niet…
  Het wordt ons als holebi-individu zo extreem lastig gemaakt. Dat we genoodzaakt zijn om aan bezigheid mee te werken. Want internet is een gadget, zoals tv-magazine-gazet enz…
  Zoals reeds aangemeld ben/was ik bezig met het voorbereiden van een wandeling.
  Dit in samenwerking met devlam (Maastricht) en UVV-Maasland.
  Op vraag van consulente-UVV ben ik begonnen aan een affiche ter verspreiding in ons Maasland. Maar hun heeft reeds laten weten dat ze niet als verantwoordelijke uitgever op de affiche zullen staan.
  De Vlam heeft ook nog steeds niet gereageerd, omtrent een affiche hier te Maasland. 🙄 (=de internet-baas)
  Wanneer ik de wandeling zonder bekendmaking laat doorgaan, zal deze geheel doorgaan zonder onze Maaslanders 😕

  En nu als laatste het belangrijkste…
  Zo’n website als ‘becute’ kun je ’t best koppelen aan een ontmoetingscafé.
  Grtz

 7. @olivier:
  wel hopelijk dat het iets wordt
  Jullie moeten zich kunnen onderscheiden in zaken waar de andere sites slecht in zijn. Als ik zo lees dat wat dat bij jullie is (cfr Tom DC):

  “de voordelen: je gedacht zeggen is er geen probleem, kritiek wordt opbouwend behandeld, je krijgt er geen seksgeorienteerde verzoekjes en willekeur en voortrekkerij met vipaccountjes zijn er niet”

  dan lijkt mij dat geen concurrentievoordeel waar je op lange termijn mee gaat winnen. Enkel de gefrustreerden en eenzame aandachtshoeren zullen hier door aangetrokken worden. Vergeet niet dat je site efficienter (op technisch vlak) en neutraler moet worden naar mate het ledenaantal stijgt. Met het huidge concept halen jullie dat nooit en zal de site hetzelfde lot ondergaan als alle voorgangers: de vergetelheid.

 8. Een concurrentievoordeel hebben we zeker niet. En zelf besef ik ook dat het met zo’n script moeilijk is, maar die keuze lag natuurlijk bij dat bedrijf. Zo’n scripts op maat laten maken is toch wel een investering van om en bij de €8.000 a €10.000.

  We zien wel wat de toekomst brengt zeg ik liever.

 9. […] community startte als ASLCity en werd nadien BeCute.EU. In januari 2008 werd de site overgenomen door Mass Studios. Er zijn nieuwe medewerkers en de nieuwe lay-out moet de wil om vooruit te gaan […]

 10. […] 10 maanden na de herstart op 14 januari wil Mass Studios het jaar “met een positieve noot afronden”. De fuif gaat door in beide […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: