Antwerp Pride (.eu) 2008 op 26-27-28-29 juni

Antwerp Pride (.eu) / Gay Antwerp (.com) bekent kleur

Na een sabbatjaar organiseert Gay Antwerp vzw van Ludo Smits (Red & Blue) weer een NaviGAYtion. Rond het bootfeest wordt een heel party- en sportweekend georganiseerd onder de noemer Antwerp Pride. Dat meldt GayBelgium. Daar hoort ook een website bij. AntwerpPride.eu of GayAntwerp.com. Antwerp Pride wordt gaat door op 26, 27, 28 en 29 juni en niet op 27, 28, 29, 30 zoals verkeerdelijk op de site staat aangegeven.

Antwerp Pride krijgt de steun van de Stad Antwerpen, die de metropool op de homotoeristische kaart wil plaatsen. Recent nog brachten journalisten van buitenlandse homomedia een werkbezoek aan de stad.

Wat is er voorzien? Onder meer A Hard Night voor de kinky-liefhebbers in D-club op vrijdag, NaviGAYtion zelf op zaterdag maar ook een beachvolleytornooi door Active Company. Op zondag organiseert The Boots dan weer een slavenmarkt naked party.

Antwerp Pride is een initiatief van Gay Antwerp vzw. Die vereniging met als sterke man Ludo Smits (Red & Blue, Popi Café, Gay Business Antwerp, Studio 54, …) groepeert de meeste Antwerpse homohoreca.

Derde persoon

Behalve informatie over het Antwerp Pride-weekend toont de website ook allerlei nuttige adressen en brengt het ook nieuws.

Zo komt de discussie over de BLGP 2008 weer bovendrijven. Smits is al langer een voorstander om de Belgian Lesbian and Gay Pride terug naar Antwerpen te krijgen. In 1994 werd de Roze Zaterdag al daar gehouden. Waarom geen rotatiesysteem, stelt Smits voor.

Opvallend is toch dat de integrale reactie van Ludo Smits in de derde persoon wordt voorgesteld, terwijl de website (mee) zijn initiatief is. Ergens voelt dat toch wat vreemd aan, als een kledingstuk dat wringt. En het is voor niets nodig.

Korting voor vroege boekers

Maar terug naar Antwerp Pride. Wie voor 1 mei tickets besteld, betaalt vanaf 15 euro voor een ticket afhangende de gekozen formule. Na 1 mei komt daar 5 euro bij en de dag zelf ook nog eens.

Benjamin

Antwerp Pride
Donderdag 26, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juni.
Antwerpen

Dank aan Donnie Star voor de beelden.

19 Reacties

 1. Kan je op die slavenmarkt ook met dienstencheques betalen? K wil wel iemand voor de poets en de strijk 😛

 2. “In 19994 werd de Roze Zaterdag al daar gehouden. ”
  Klein foutje zekers…

  Een gaypride in Antwerpen zou enkel voordelen hebben. Een pak meer steun van de overheid en geen nood om de AB af te huren. De feestjes kunnen doorgaan in de R&B, D-Club of de NOXX. Het maakt eigenlijk weinig uit waar het doorgaat, als er maar voldoende steun voor is uit de commerciele en media-sectoren.

  Antwerp-Pride is alvast een duidelijk antwoord. De pride gaat gewoon door in Antwerpen, het noemt gewoon anders … .

  Met de opstelling waarmee sport, cultuur en nightlife gekoppeld wordt zal er een pak steun kunnen vloeien naar het event uit de subsidiemolen, wat een goeie zaak is.

 3. 19994, back to the future hé 😛

  Aangepast 🙂

 4. Het is een knap webblad http://www.antwerppride.eu

  met Gay women and men only…
  wat is die http://www.vandale.nl toch vervelend.
  Stil zwijgen van http://en.wikipedia.org/wiki/Homo_%28genus%29
  http://www.latijnpage.com
  Wat is in hemelsnaam het nut van Latijn leren in deze hoogtechnologische tijd? De Romeinen zijn toch al lang dood, hun cultuur is met hen verdwenen en hun …

  Taal een hulpmiddel maar geen wondermiddel.

  No homo rights, only gay rights 😛

 5. Een correctie over de “Pride” zondag – daar is geen slavenmarkt naar The Boots, maar wel een Naakt partij. (Ik heb het wel gecontroleerd met Geert de zaakvoeder van The Boots van Moregen).

  Als Antwerp Pride komt goed uit, is het niet nodig dat BLGP vertrekt naar Antwerp.

  Bij andere landen veel staden heeben zun eigen pride.

  Bij voorbeeld

  Duitsland
  Koln, Hamburg, Frankfurt….

  Engeland
  Londen, Birmingham, Brighton, Manchester, Leeds, Norringham, Oxford….

  Het is het zelfste in Frankrijk

  Als de heel gay gemeenschap werkt samen dan zal het goed komt

 6. @ Spankskin
  Is dat in die kinky spanky context niet het een beetje hetzelfde? 😉

 7. @ RVA: misschien dat de Pride naar Antwerpen halen niet zo’n goed idee voor de Waalse kant. Nu ze dit jaar terug goed meedoen zou het zonde zijn van de Franstalige holebi’s te vergeten. Ik dacht misschien meer in de richting van één grootst Pride-event: de klassieke Pride in Brussels en dan feesten en evenementen in Antwerpen en bv. Luik. Kan je ook makkelijk regelen met een combi-ticket openbaar vervoer en/of shuttlediensten? Nu jah ik droom maar even verder… 😀

  @Spankskin: Je hebt ook wel een punt met die aparte prides. Het zal deze zomer blijken of er genoeg interesse voor is. We blijven uiteindelijk maar een klein landje. Anderzijds in Nederland hebben ze ook verschillende pride-achtige events…

 8. @ Emanuel, je kan wel glijk hebben. Maar ik vrees dat als alle events verspreid gaan zijn dat er overal wel een kleine opkomst zal zijn en geen echte toeloop naar de Brusselse pride. En dan gaat iedereen (gay media incluis) weer roepen dat de gays de pride niet nodig achten.

  Een goeie focus is volgens mijn bescheiden mening het beste recept voor een grote opkomst. En nu maar duimen dat het weer deze keer wel meezit, want regen is een echte spelbreker.

  http://www.gaymedialog.com

 9. BLGP in Brussel of elders?

  Wil je’t politiek houden, dan moet het toch in Brussel blijven. Bovendien ligt die stad centraal en is het tweetalig.

  Verhuis je naar elders, dan maak je een taalkeuze en verlies je sowieso publiek. Anderzijds zou een vehuis een nieuwe adem kunnen geven.

  En zoals je zegt RVA, hopen dat het mooi is…

 10. […] maart 9, 2008 bij 3:56 pm · Ingedeeld onder Informatie-website, Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town TotT: Antwerp Pride (.eu) 2008 op 26-27-28-29 juni […]

 11. :s reageer niet vaak op van die “zwartkijker” blogs maar deze maal kon ik mij toch niet inhouden.

  Vind het ergens jammer dat elk nieuw initiatief door een groep “negatievelingen” scheef bekeken wordt. Is het dan zo moeilijk om eens een positieve blog online te zetten. Het is bij mijn weten niet de bedoeling van de Antwerp Pride om de Brusselse Pride een hak te zetten maar gewoon om een toegevoegde waarde te kunnen zijn. De Brusselse pride is hoe langer hoe meer een poltiek forum aan het worden waar elke politieker effe “gay” doet om stemmen te ronselen.

  Sorry maar vind het altijd droef als een minderheidsgroep mekaar constant zwart zit te maken… :s maar dat kan mijn jeugdige naïviteit zijn die me parten speelt, who knows…

 12. @ Kristof

  Niet iedereen is happy met de gang van zaken in Brussel, en de ‘officiële gay pride’ terug naar Antwerpen lokken is een voorstel dat al jaren meegaat.

  Over de negativiteit: het is ook menselijk: negatieve dingen blijven langer hangen. Ook ouders onthouden buizen van hun kinderen, de topresultaten zijn ‘vanzelfsprekend’. 😉

  Ik denk niet dat er in de homogemeenschap meer ruzie wordt gemaakt dan elders. Het is alleen een klein wereldje daardoor valt het misschien meer op. Heb je de regeringsvorming wat gevolgd? Daar ging het ook niet zo fraai aan toe. Ook mainstream media ruziën. De Morgen vs. De Standaard is een klassieker.

  De persoonlijkheden zijn even divers als elders, en dus heb je even diverse meningen en over hoe iets georganiseerd moet worden, wat leuk is, … Soms betreft het persoonlijke vetes, andere keer zijn er meer objectieve redenen om niet overeen te komen. Tegenstellende commerciële en/of niet-commerciële belangen bv.

  Even een spreidstand maken. X organiseert gay evenement Y. Een leuk initiatief, maar er bestaan bedenkingen over de bedoelingen van X of tenminste bij het beeld dat X ophangt over Y. China organiseert de Olympische Spelen. Een prachtinitiatief. Maar moeten we daarom onze ogen sluiten voor de problemen in het land, buurten die moeten wijken, moeilijke arbeidsomstandigheden, …? Een spreidstand en problemen van een heel ander kaliber, ik weet het. Maar toch.

  Hebben wij een “zwartkijker blog” zoals je schrijft? Ik denk het niet, ik hoop van niet. En zeker niet negatiever dan anderen. Als een initiatief geslaagd is, dan zullen we dat ook schrijven. Maar in het homowereldje zijn dingen net als daarbuiten niet altijd even rooskleurig. En dan mag bij dat roze ook wat grijs bij.

  Terug naar de Pride: A’pen of Brussel, het moet geen of-of-verhaal zijn. Kijk naar Nederland: daar heb je de Canal Pride in Amsterdam, de Roze Zaterdag (elke keer elders), De Roze Maandag in Tilburg…

  Het is misschien te betreuren hoe minderheden intern niet met elkaar omkunnen, maar holebi’s zijn ook maar mensen. 😉

  Het met wie je het meest te maken hebt dat je de zwaarste ruzies voert.

 13. De BLGP is nog steeds de bedoeling van een betoging te zijn, en dan vind ik persoonlijk wel dat die in brussel door moet gaan!

  de pride in antwerpen is dan weer een intitiatief, dat eigelijk nog niet ver genoeg is uitgewerkt. Maar dat zijn allemaal schoonheidsfoutjes die je ankel achter de schermen merkt.

  Laat de Pride in antwerpen maar doorgaan, en laat ons er een echt feest van maken!
  De BLGP daarentegen mag van mij z’n politieke karakter nog sterker duidelijk maken, en zeker in BxL blijven!

 14. […] de Belgische QT beschikt niet over My Gay World en de Antwerpse NaviGAYtion. Het bootfeest heeft als webadres NaviGAYtion.eu, niet .com. QTmagazine.com linkt trouwens ook naar Gay Wired en […]

 15. […] laatste weekend van juni organiseert Gay Antwerp vzw (van Ludo Smits) de Antwerp Pride, een weekend van party’s, sport en cultuur rond NaviGAYtion 2008. Het volledige programma […]

 16. […] 28 juni is er natuurlijk ook NaviGAYtion 2008 en Antwerp Pride 2008. In dat kader is er voor de fetisjisten ook A Hard Night, op vrijdag 27 juni […]

 17. […] De ontelbare gratis tickets moeten veel volk op de been brengen, maar de het omkaderend vierdaags concept Antwerp Pride moet vooral buitenlanders […]

 18. […] niet, maar nu lijkt de vereniging of het ‘merk’ een warme start te hebben genomen. Gay Business Antwerp ontond bij Ludo Smits van discotheek Red & […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: