Slechts 16 kandidaten voor Mister Gay Belgium 2008 (+ video)

Een magere opkomst voor de preselecties van Mister Gay Belgium 2008. Van de 45 ingeschreven jongens kwamen er na lang wachten 16 opdagen, waarvan vier Franstalige Brusselaars. Dat meldt Brussel Nieuws.

Mister Gay laat zich niet kennen
Dat ervaarden Peter De Rybel, Tim De Vuyst en Jo Coryn (van PeTiJO Events), die amper vlees in de kuip kregen voor hun verkiezing van Mister Gay Belgium. Vorige zaterdag had de organisator 45 ingeschreven deelnemers verwacht op de preselectie van Mister Gay Belgium in het ‘gay friendly’ Hotel Courtyard bij de Navo.

Na lang wachten kwamen er uiteindelijk maar zestien homo’s aanwandelen, onder wie vier Franstalige Brusselaars. Hun leeftijd: de jongste vijftien (niet reglementair, maar toch gejureerd), de oudste dertig. De vooropgestelde criteria – volop in het (homo)leven staan zonder in clichés te vervallen, verbaal sterk zijn, knappe looks en uitstraling (karakter) hebben – waren correct, en haalbare troeven voor de deelnemers.

Maar bij het eind van de preselectie gingen de meeste jongens met een wrang gevoel naar huis. Tot hun ongenoegen werd het wedstrijdreglement tijdens de selectie aangepast, waardoor er maar vijf – in plaats van de bij aanvang meegedeelde tien (en oorspronkelijk twintig) – gays naar de finale gingen. Daar hoorden Cédric Fievet uit Schaarbeek bij, en Lionel Grégoire uit Wemmel. Zij verschijnen weer in de finale op 31 mei in La Tentation (Brussel).

Inderhaast wordt een nieuwe preselectie georganiseerd op 27 maart in de Fuse (Brussel). Jurylid en styliste Lien Degol wijt de magere opkomst aan de negatieve publiciteit rond Miss Belgian Beauty.

Bekijk de video.
Via Diversiteit in licht.

3 Reacties

  1. […] Geplaatst op maart 24, 2008 door Benjamin Is Mister Gay Belgium worden iets voor jou? Na de wat magere opkomst in Evere houdt de organisatie een tweede preselectie in de Fuse (bekend van La […]

  2. […] op Mister Gay Belgium 2008 Geplaatst op mei 12, 2008 door Benjamin Er waren weinig kandidaten, maar toch vond PeTiJo Events (Peter de Rijbel, Tim De Vuyst, Jo Coreyn) negen finalisten die […]

  3. […] een eerste kandidatenoproep voor Mister Gay Belgium 2008. Tijdens de eerste preselectie kwamen 16 van de 45 ingeschreven jongens opdagen. Van die 15 gingen er 5 door naar de finale Kort nadien […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: