ShowQueen Awards 2008 besmeurd door vliegende eieren

Les Filles de Malines organiseerden gisteren, zondag 30 maart, de ShowQueen Awards 2008. 22 missen dongen naar prijzen als Beste Choreografie, Beste Make-up, Beste Lookalike of Vrije Soloact. Maar het feest werd verstoord door heethoofden die met eieren gooiden en “homo, homo” scandeerden. Dat meldt Gazet van Antwerpen.

De uitreiking vond plaats in Feestzaal Kielpark op de Sint-Bernardsesteenweg, niet meteen de meest gay friendly buurt van ’t Stad. Toen enkele aanwezigen buiten hun dosis tabak gingen nuttigen, werden ze uitgemaakt voor homo en met eieren bekogeld. De organisatie verwittigde de politie.

Feest

Ondanks deze valse noot ging het feest gewoon door.

“Heethoofden gooien eieren naar showqueens”, Nathalie Peeters, Gazet van Antwerpen, 31.03.2008.
Meer dan 22 kandidaten met klinkende namen zoals Yana International, Mira Mirage en Miss Delicious streden voor de awards die te verdienen waren in verschillende categorieën, zoals make up, beste choreografie en beste nieuwkomer. De show was tot in de puntjes voorbereid door de organisatrices Coco Chanel en Miss Bijou. Een van de kandidates, Miss Delicious, streed voor de eerste keer mee in de categorie beste komische act. ” In het echte leven ben ik Nico, het duurt ongeveer anderhalf uur om mij om te toveren tot Miss Delicious. Ik ben een echte vuile madam, daarom heb ik gekozen voor een komische act, het ratje op mijn schouder hoort bij mijn performance. ”

Er ging echter een oude rot in het vak lopen met de meest prestigieuze award van de avond, de diamond showqueen award. Miss Tootsie zit al meer dan 30 jaar in het vak maar is eigenlijk verpleger van beroep. Ze treedt nog elk weekend op maar wil het nu, met haar pensioen op komst, iets rustiger aan doen. “Travestie is niet alleen een pruik en make up, het is een heel ander personage dat je aanneemt. Daarom dat er hier niet alleen aandacht uitgaat naar de kostuums, maar naar de hele act. Vroeger kwamen alleen stoute mensen kijken naar de travestieshows, nu is het ook bekend bij het grote publiek. Mijn artiestennaam heb ik ontleend aan de film Tootsie. Ik was zo gek van het personage, dat ik bij de laatste filmvertoning in de Rex in Antwerpen helemaal gekleed als Tootsie aan de filmzaal stond. De mensen waren er gek op.”

De jury bestond uit Luc Caals, Davy Brocatus, Koen Crucke, Liz Larssen en Frederik Imbo.

6 Reacties

 1. Nog maar eens een voorbeeld hoe je in somigge wijken niet jezelf mag zijn.

 2. Richard is een hele goede vriend van me, leuk dit te lezen.
  Is er meer nieuws wie erachter zit?

 3. […] ShowQueen Awards 2008 besmeurd door vliegende eieren […]

 4. Dag Mick,

  Nog niks over gelezen…

 5. ‘ uitgemaakt voor homo en met eieren bekogeld. De organisatie verwittigde de politie. ‘
  Ze kunnen misschien beter
  http://www.vandale.nl verwittigen.

  http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=homo
  tav
  http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=holebi

 6. […] Benjamin Eerst weigerde Make-A-Wish een donnatie van de travestietengroep, en nadien werden hun ShowQueen Awards op het Kiel in Hoboken verstoord door ei werpende herrieschoppers. Te veel van het ‘goede’ voor de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: