ShowQueens klagen intolerantie aan: Make-A-Wish weigerde geld, Awards verstoord door herrieschoppers

Eerst weigerde Make-A-Wish een donnatie van de travestietengroep, en nadien werden hun ShowQueen Awards op het Kiel in Hoboken verstoord door ei werpende herrieschoppers. Te veel van het ‘goede’ voor de queens.

Showqueens krijgen het hard te verduren, Nathalie Peeters, Gazet van Antwerpen, 01.04.2008.
Organisator Danny Hendrickx van de showqueenawards snapt de reden van dit voorval niet. “Bijzonder jammer dat dit nog gebeurt in de 21ste eeuw. Dertig jaar geleden moesten de travestieten tegen veel vooroordelen opboksen, ik dacht dat we die in de loop der jaren overwonnen hadden. Dit getuigt van een zekere intolerantie tegen travestieten. We dienen geen klacht in, omdat wij wel tolerant zijn.”

Ook Miss Delicious, een van de kandidaten, tilt niet zwaar aan het incident. “Ik vind het jammer dat ze hier eieren verkwisten. Wij dames kunnen tegen een stootje. Ik werk sinds een jaar als showqueen en dit is de eerste keer dat ik hiermee geconfronteerd word. Goh… het waren maar tieners, die krijgen nog wel betere manieren.”

De kapotte eieren was niet het enige incident dat de avond rijk was. Bij de vermelding van het jaarlijkse goede doel maakten de showqueens bekend dat de organisatie Make A Wish hun geld niet wilden. Weer een slag in het gezicht van de travestieten. Organisator Hendrickx geeft meer uitleg bij dit voorval. “Wij stuurden een e-mail naar Make A Wish met de vraag of we 1.000 euro mochten storten. Een negatieve e-mail volgde. We kregen te horen dat ze onze financiële steun niet aanvaardden.”

“Wegens tijdsgebrek hebben we de e-mail te snel behandeld”, zegt Ann Desmet, die de PR bij Make A Wish voor zich neemt. “Wat natuurlijk geen uitleg is voor deze foute beslissing. Omdat we niet meteen een beeld hadden van de organisatie, hebben we een negatief antwoord gestuurd. Wij willen de showqueens graag steunen. Als ze volgend jaar opnieuw de vraag stellen, zeggen wij volmondig ja. Want wij discrimineren niemand!”

Eén reactie

  1. tieners die eieren smijten…

    tgoh ze zullen ooit wel eens deftige manieren krijgen zeker…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: