WJNH organiseert actie tegen protest Actie Gezin over Tolero

Het protest van Actie Gezin tegen de Tolero-campagne is de soap van de dag. Ook Wel Jong Niet Hetero reageert tegen de modelbriefactie. WJNH roept jeugdorganisaties op mee te stappen tijdens de BLGP. Vlaams minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt wordt vandaag ondervraagd in Terzake (Canvas, 20h) over de campagne.

Persbericht: “Campagne Actie voor het Gezin tegen holebicampagne getuigt van wereldvreemdheid”

Wel Jong Niet Hetero vindt lastercampagne tegen Tolero-campagne: ‘Wel Vreemd, Niet Jong’

Wel Jong Niet Hetero vzw (WJNH), de landelijke holebi-jongerenkoepel, vindt de mailcampagne die de vzw Actie voor het Gezin heeft gelanceerd wereldvreemd. Via een voorbeeldbrief die je kan downloaden op de site van Actie voor het Gezin worden leden opgeroepen om hun ongenoegen te uiten over de holebi-jongerencampagne ‘F*ck holebi’s en hetero’s – Ik ben tolero’, een initiatief van Vlaams minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt waaraan Wel Jong Niet Hetero heeft meegewerkt.

Actie voor het Gezin kent taal jongeren niet.
“Als Actie voor het Gezin de slogan ‘F*ck holebi’s en hetero’s, Ik ben tolero’ gaan interpreteren als promotie van vrije seks dan vragen wij ons af of deze vzw wel de taal van de jongeren kent”, aldus een verbaasde WJNH-woordvoerster Barbara Van Speybroeck. Zowel op het WJNH-forum als op het gastenboek van de Tolero-campagne (www.netlog.com/tolero) geven vooral jonge meisjes en jongens (holebi of hetero) hun mening over de campagne. Op geen enkele manier geven de jongeren aan dat de campagne een oproep tot vrije seks zou zijn. “‘Wel Vreemd, Niet Jong’ zou een goede baseline zijn voor de vzw Actie voor het Gezin dat met haar actie bewijst dat ze ver af staat van de leefwereld van jongeren”, aldus Wel Jong Niet Hetero.

Elke Van Oyen, Jeugd en Seksualiteit, reageert: ‘Wel Vreemd, Niet Jong Én Niet Tolero’.
Net de lastercampagne van Actie voor het Gezin bewijst de noodzaak en maatschappelijke relevantie voor campagnes zoals Tolero. Jeugd en Seksualiteit vzw vertrekt vanuit de krachten van jongeren. Je mag jongeren niet onderschatten, jongeren zijn volwaardige gesprekspartners. Uit ervaring weet Jeugd en Seksualiteit dat de grote meerderheid van jongeren bewuste keuzes maakt rond relaties en seksualiteit. Jongeren springen immers niet met elkaar in bed naar aanleiding van woorden als F*CK. Openheid, informatie en communicatie zijn immers sleutelwoorden vóór tolerantie. Daarom staan wij volledig achter het initiatief ‘F*ck holebi’s en hetero’s – Ik ben tolero’.

Tolero-campagne heeft al 4.494 vrienden op NETLOG.
De Tolero-campagne die o.a. loopt via de community-site NETLOG is een groot succes. Zo hebben zich spontaan al 4.494 leden van NETLOG gelinkt aan de Tolero-site http://www.netlog.com/tolero. Meer dan 320 reageerden via het gastenboek op de campagne.

Hand in hand op de PRIDE op 17 mei.
Wel Jong Niet Hetero roept alle jeugdbewegingen op om massaal mee te lopen in een Tolero-t-shirt op de jaarlijkse BLGP, die draait rond (internationale) solidariteit. Wie hierop aanwezig wil zijn kan mailen naar ikbentoleropride@weljongniethetero.be. “Een gouden kans voor het jeugdwerk om de media te tonen dat ze wel degelijk tolerant zijn”, meent Van Speybroeck, “een unieke kans voor iedereen die de campagne steunt, en een ferm hart onder de riem voor alle holebi-jongeren die dagelijks te kampen krijgen met intolerantie, ook, en vooral, zij die een engagement hebben in een collega-jeugdbeweging”.

http://www.netlog.com/tolero

3 Reacties

  1. […] onder Informatie-website, Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town, Vereniging-vzw, cd&v TotT: WJNH organiseert actie tegen protest Actie Gezin over Tolero Persbericht: “Campagne Actie voor het Gezin tegen holebicampagne getuigt van wereldvreemdheid” […]

  2. Moet dat niet wereld-vr-eend-heid zijn 🙄

    Enigma – The eyes of truth http://nl.youtube.com/watch?v=59NPlVt92Rg

  3. […] samen betogen tijdens de Belgian Lesbian and Gay Pride nu zaterdag in Brussel. Die actie was al eerder aangekondigd. De jongeren zullen ‘paraderen’ met de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: