Katia della Faille de Leverghem wil homofobie in EU-anti-discriminatierichtlijn

Kamerlid en ‘holebimeter’ van Open Vld Katia della Faille de Leverghem wil dat holebiseksualiteit wordt opgenomen in de Europese richtlijn tegen discriminatie. Momenteel is dat niet het geval. Bij een richtlijn moeten de lidstaten van de Europese Unie de inhoud ervan implementeren in hun eigen wetgeving. Richtlijnen zijn dus bindend.

Persbericht: Open Vld wil homofobie in Europese anti-discriminatierichtlijn

Persbericht: Katia Della Faille bepleit erkenning homoseksualiteit als anti-discriminatiegrond in nieuwe Europese richtlijn

Katia Della Faille (Open Vld) heeft vragen bij het voornemen van de Europese Commissie om homoseksualiteit niet op te nemen als anti-discriminatiegrond in de nieuwe EU-richlijn die terzake in de maak is.

De holebimeter van Open Vld in de Kamer deelt de kritiek van de holebiverenigingen dat Europa niet de indruk mag geven dat discriminatie op basis van een handicap erger zou zijn dan discriminatie op basis van seksuele geaardheid, leeftijd of religie.

‘Als voortrekker van de holebi-emancipatie mag België niet toestaan dat de Europese Commissie zou buigen voor conservatieve krachten in landen waar homoseksualiteit nog steeds niet aanvaard wordt’, zegt Katia.

Het liberale Kamerlid zal minister van Buitenlandse Zaken De Gucht interpelleren via een mondelinge vraag. Daarin zal ze polsen naar De Guchts houding ten aanzien van het voornemen van de Europese Commissie om de nieuwe anti-discrimininatierichtlijn te beperken tot discriminatie op basis van een handicap.

Tevens zal ze er bij de minister op aandringen namens ons land ook homoseksualiteit als discriminatiegrond in de anti-discriminatierichtlijn op te nemen. Ten slotte wil ze minister De Gucht verzoeken om commissievoorzitter Barroso te herinneren aan zijn belofte uit 2004 om uit te pakken met een anti-discriminatierichtlijn die in het bijzonder ook discriminatie op grond van seksuele geaardheid verbiedt.

‘Aangezien Barroso bij de start van zijn mandaat de Italiaanse kandidaat-eurocommissaris Riccardo Buttiglione in zijn team weigerde na diens controversiële uitlatingen ten aanzien van holebi’s, hebben we er goede hoop op dat hij zijn veranwoordelijkheid zal nemen’, besluit de holebimeter van Open Vld in de Kamer.

4 Reacties

 1. Succes, dat gaat geen makkelijke strijd met de grote conservatieven!

 2. Misschien is seksuele geaardheid, leeftijd, religie wel een handicap.
  Maar zien ze dat zelf ook zo ?

  Een handicap is echt moeilijk.

 3. De Europese Commissie gaat dan toch homoseksualiteit in de anti-discriminatierichtlijn opnemen. Dit maakte zopas Jose Manuel Barroso (foto), voorzitter van de Europese Commissie bekent.

  Europese richtlijn gaat nu toch holebi’s opnemen.
  14 June, 2008 by holebiinfo

  Gaat ‘r een holibi-monument komen?
  Gaat hetero winnen?

  ho·mo·sek·su·eel1 (dem; homoseksuelen)
  1 man met seksuele voorkeur voor mannen

  ho·mo·sek·su·eel2 (bijvoeglijk naamwoord; homoseksualiteit)
  1 betr. hebbend op de liefde voor geslachtsgenoten

  http://www.vandale.nl/vandale/opzoeken/woordenboek/?zoekwoord=homoseksueel

  Oooooooooh!, heilige, grootheid van ’t klokkenspel.
  U horen wij tot in Israël?
  Heilig (‘s) schrift, grootheid in letterkunde.

  De slang symboliseert ’n hogere macht?

  http://www.nl.wikipedia.org/wiki/Taal

 4. […] op juni 30, 2008 door Benjamin De Holebifederatie eist dat Europa homoseksualiteit in de nakende discriminatierichtlijn […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: