Holebifederatie.be behaalt kwaliteitslabel AnySurfer

De website van de Holebifederatie heeft de AnySurfer-label voor toegankelijkheid ontvangen. Bekijk de de lijst van andere AS-labeldragers.

Persbericht: Website Holebifederatie haalt toegankelijkheidslabel AnySurfer

Dankzij een aantal aanpassingen draagt de website van de Holebifederatie sinds vandaag het AnySurferlabel. AnySurfer is een Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Websites met het label zijn voor iedereen bruikbaar — ook voor slechtzienden, blinden, kleurenblinden, ouderen, en wie een auditieve of motorische handicap heeft. De Holebifederatie wil via haar website informatie bieden aan iedereen die daar nood aan heeft, zonder uitzondering. Daarom is ze zeer trots op het behalen van het kwaliteitslabel.

De Holebifederatie vindt het niet alleen belangrijk om toegankelijk te zijn voor iedereen, maar wil met het behalen van het AnySurferlabel ook een signaal geven. Slechts 4% van alle Belgische websites draagt het label. Dat is weinig en de Holebifederatie vindt dat ze als gelijkekansenorganisatie mee het goede voorbeeld moet geven.

“Diversiteit kenmerkt de holebigemeenschap en de hele samenleving”, zegt Yves Aerts. “De Holebifederatie vecht voor gelijke kansen en rechten voor holebi’s, maar informeert en sensibiliseert de hele maatschappij. Daarom is het belangrijk dat onze informatie bruikbaar en laagdrempelig is voor iedereen. We zijn trots en blij dat onze website nu ook vlot gebruikt kan worden door mensen met een functiebeperkingen.”

Website AnySurfer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: