Roze Leeuwen hekelen Tolero-hypocrisie Rode Kruis

De flamingante beweging Roze Leeuwen, een groep Vlaamsgezinde holebi’s, hekelt de hypocrisie van het Rode Kruis. Die steunt de Tolero-campagne van Vlaams minister voor Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt, maar weigert bloeddonaties van mannen die na 1977 seks hadden met een andere man. Rond de campagne is er heel wat te doen.

“Betrokkenheid Rode Kruis bij holebicampagne hypocriet”, Stefan Scheers, GayBelgium, 22.04.2008.
“Als de minister zich ergert aan briefschrijvers die homo’s met aids en geslachtsziektes associëren, zou ze even gechoqueerd moeten zijn door de houding van het Rode Kruis, dat gays categoriek weigert als bloeddonoren omdat zij statistisch gezien meer kans lopen op een hiv-besmetting. Het Rode Kruis verwijst in haar argumentatie vaak naar andere landen, maar die vergelijking gaat al een tijdje niet meer op omdat steeds meer landen homo’s toelaten als bloeddonor. Heel recent vervoegden zelfs Rusland, Zuid-Afrika en Thailand het lijstje met landen waar homo’s bloed mogen geven”, argumenteert Kurt Naert-Segaert, de woordvoerder van de Roze Leeuwen.

“Wij als Roze Leeuwen hopen dat de minister er alles zal aan doen om van haar tolero-campagne een succes te maken, startend met de homofobie van de verenigingen die achter het initiatief staan weg te werken”, besluit de woordvoerder.

Bloeddonatie en homoseksualiteit zijn een heikel punt in België. Het Rode Kruis weigert ‘homobloed’ omdat homo’s een risicogroep vormen voor hiv. Ook Sensoa steunt dit standpunt. Tegenstanders van dit verbod roepen om discriminatie en stellen dat elke bloeddonatie moet worden getest. In 2006 publiceerde het Rode Kruis een brochure waarin ze haar beleid verdedigt. Het is niet het Rode Kruis Vlaanderen an sich die de campagne steun, maar wel Jeugd Rode Kruis.

De Roze Leeuwen bestaan nog steeds, maar klauwen minder hard dan vroeger. Zo is Roze-Leeuwen.net under construction en toont GayVlaanderen.com een standaardboodschap.

De blog van Kurt Naert-Segaert.

3 Reacties

  1. […] Kruis omdat homomannen meer risico lopen besmet te raken met hiv. Een controversieel standpunt met voor- en tegenstanders.  Roland Javornik (26) maakte er een documentaire over met als titel For this is my blood. Hij […]

  2. […] Kruis omdat homomannen meer risico lopen besmet te raken met hiv. Een controversieel standpunt met voor- en tegenstanders. Roland Javornik (26) maakte er een documentaire over met als titel For this is my blood. Hij […]

  3. […] Kurt Naert (29) en Renzo Segaert (27) vormen een van de slechts vier homokoppels met een adoptiekindje. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: