‘Roze Actie Front’ komt terug

Holebi Actie doet gedachtegoed Roze Actie Front herleven

Er is zich een nieuwe holebi-actiegroep aan het vormen rond Yvan Brys. Brys is bekend om zijn leiderschap van wijlen het Roze Actie Front (RAF) en is nu een van de sterke mannen achter Vlaams Belangwatchsite Mikpunt. Maar nu is er ook Holebi Actie. Al is dat misschien niet de definitieve naam.

Ook Indymedia boog zich over de Tolero-hetze.

Tolero campagne ligt onder vuur?, Dries Claerhout, Indymedia, 22.04.2008.
Actie vraagt om reactie
Hoewel het holebidebat stil mag lijken te liggen zijn er nog steeds mensen op zoek naar hoe je het vuur terug kan aanwakkeren. Zo is een nieuwe Belgische holebi actiegroep zich aan het vormen. Nog voor ze effectief uit de startblokken geschoten hebben, reageren ze al openlijk op de brievencampagne van Actie Gezin in een eigen opgezette brievencampagne.

“In bijna middeleeuwse bewoordingen uit de vzw Actie Gezin zijn ongenoegen omtrent de tolerocampagne van minister Van Brempt. Het feit dat deze campagne via t-shirts een boodschap voor verdraagzaamheid uitdraagt, wordt door de vzw een aanzet tot seksuele losbandigheid genoemd. De organisatie beschuldigt de holebi’s ook van de HIV besmettingen en beweert dat een oproep tot meer verdraagzaamheid hiertoe alleen maar kan bijdragen. in de modelbrief worden holebi’s vernederd en wordt actie tegen dit soort discriminatie gecriminaliseerd. De homofobie van deze organisatie lijkt een anachronisme, iets uit de tijd van de expo in brussel, maar de campagne van de afgelopen week bewijst dat zelfs deze vormen van homohaat nog steeds springlevend zijn in ons land.” Aldus Korneel Larnout, één van de oprichters van de nieuwe actiegroep.

Korneel Larnout is ook actief bij Mikpunt. Hij vertegenwoordigde de groep al op de Algemene Vergadering van de Holebifederatie. Mikpunt ontstond bijna letterlijk uit de assen van het RAF. En uit Mikpunt komt Holebi Actie.

Het RAF ontstond in 1981 en werd ontbonden in 2001. Naast actievoeren fuifde het RAF ook (quasi) maandelijks in Zaal Jacob.

2 Reacties

  1. […] voorman van wijlen het Roze Aktiefront (RAF), van Mikpunt en van Queer Action (ex-Holebi Actie) schuwde Brys niet zijn uitgesproken politiek linkse mening te uiten. Zo is hij zelfs niet welkom […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: