Holebi Actie (nieuwe ‘RAF’) start briefactie pro Tolero

Holebi Actie, die gegroeid is uit het Roze Actie Front en Mikpunt, start meteen met een actie pro de Tolero-campagne van Vlaams minister van Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt. Bedoeling is onderstaande brief naar zo veel mogelijk media te sturen.

De Tolero-hetze die nu al een volle week meegaat is ook zo gestart, met een briefactie van Actie Gezin, maar dan tégen de Tolero-campagne.

Beste,

Graag reageerde ik op de recente homofobe uitlatingen van de vzw actie-gezin. Deze organisatie, die nauwe banden onderhoudt met de regeringspartij CD&V, begon onlangs een brievencampagne tegen een actie van minister Kathleen Van Brempt voor meer tolerantie ten aanzien van holebi’s. Hoewel verschillende jeugdbewegingen deze actie ondersteunen, wordt beweerd dat het dragen van een t-shirt met de boodschap “ik ben tolero”, jongeren zou aanzetten tot “losbandig” gedrag.

Actie-gezin beweert bijvoorbeeld nog steeds dat de boosdoeners van HIV-besmetting uitsluitend homoseksuelen zijn. Studies hebben echter aangetoond dat deze ziekte verspreid wordt door elke vorm van seksueel contact of bloedcontact. Blijkbaar zijn ze er ook nog niet van overtuigd dat koppels van hetzelfde geslacht dezelfde liefde en warmte zoeken in een relatie als heterokoppels. Terwijl ze vragen voor meer dialoog tussen hetero’s en holebi’s blijven ze zelf vastklampen aan oeroude vooroordelen over holebi’s.
Met deze uitspraken helpt Actie-gezin niet alleen actief mee met het verspreiden van leugens, ze beledigen en passant ook nog eens een hele bevolkingsgroep door hen te beschuldigen van het verspreiden van een dodelijk virus.

Dit soort uitlatingen bewijst nog maar eens hoe nodig een actie als de ‘tolero-campagne’ eigenlijk wel is. Ik ben dan ook blij dat dit initiatief om tot verdraagzaamheid en tolerantie voor alle mensen, ongeacht hun geaardheid, op te roepen.
Toch heb ik ook een paar bedenkingen over de t-shirtcampagne van de minister. Tolerantie betekent nog steeds dat heteroseksualiteit de norm is en dat holebiseksualiteit ervan afwijkt. Dat geeft heteroseksuelen de mogelijkheid om holebiseksuelen te ‘tolereren’. Tolerantie mag geen eindpunt zijn, het is slechts een stap opweg naar een maatschappij waar diversiteit de enige norm is.

Ik wil de minister, en de ondersteunende verenigingen die deze campagne gelanceerd hebben dan ook bedanken. Het was op zijn minst gezegd nodig dat het holebi debat terug gestart werd, daar het blijkbaar leek alsof er niks aan de hand was. De ronduit belachelijke reactie van actie-gezin op deze goedbedoelde campagne is dan ook een voorbeeld dat er nog veel werk aan de winkel is betreffende dit onderwerp.
Samen met tientallen anderen wil ik langs deze weg mijn steun betuigen aan de initiatiefnemers van deze tolero-campagne. Ik ben solidair met hen, zeker nu ze door een homofobe tegencampagne worden gehinderd in hun strijd voor meer respect tegenover alle mensen, ongeacht hun geaardheid.

Met vriendelijke groeten

………………………………………………

3 Reacties

 1. CD&V-senatoren: Wij houden van holebi’s
  http://www.weljongniethetero.be/viewtelex.asp?id=3726

  of andere titel is ‘Hetero houdt van homo’.
  Actie Gezin

  Politiek 😕
  Vlaams of Latijn ?
  Wat kan mij schelen… ?
  Ik zie geen holebi-beleid maar wel een actie gezin -beleid.
  Heel mijn omgeving is een zee van christelijk hetero-huis en deze structuur is geheel ongeschikt voor een holebi.
  Wat is de bedoeling ?

 2. Laat de goedmenende christenen eens in de Bijbel de tekst herlezen wat Christus zegt over de witgekalkte graven! Groetjes . Een oudere tolero.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: