Nieuwe Scheldekaaien vanaf 2010

Scheldekaaien moeten groen maar toegankelijk zijn

De Scheldekaaien moeten voor Antwerpenaren een aangename groene plek met wandelmogelijkheden en horeca. Maar de Kaaien moeten ook bereikbaar zijn met de wagen en er moet parkeerruimte zijn. Dat blijkt uit een grote bevraging van Unizo, ACW en Antwerpen aan ’t Woord.

3.282 respondenten vulden de vragenlijst op het internet in. 70% wil er kunnen wandelen, 40% wil er kunnen eten. De helft ziet de Schelde als een uitwaaiplek. Maar je moet er met de wagen geraken en parkeren. 20% vindt het niet nodig een autoloze ruimte te voorzien.

“Scheldegevoel”

Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen Stad spreekt van een Scheldegevoel. “Dit is een gevoel dat mensen die aan de Schelde wonen of vertoeven enkel met elkaar kunnen delen. Mensen die op de maan geweest zijn, kunnen ook enkel met andere mensen die daar al geweest zijn uitwisselen over de ervaringen van gewichtloosheid en het boeiende van het maanlandschap. Zo is dat dus ook met het Scheldegevoel.”

Toekomst

Burgemeester Patrick Janssens belooft met de resultaten van de bevraging rekening te houden. Het Portugees architectenbureau Proap van architect João António Ribeiro Ferreira Nunes krijgt nu een jaar om een masterplan te ontwikkelen. Er moet een oplossing komen voor het parkeerprobleem, de waterkering en de ophoging van de kaaien en het Scheldegevoel moet blijven. Start van de werken: 2010. Einde van de werken 20??.

Bekijk hier een samenvatting van de bevraging en hier het rapport.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: