Tolero dag 8: CD&V-senatoren “houden van holebi’s”

CD&V-senatoren hebben een brief opgesteld waarin ze hun liefde uiten voor holebi’s. Een initiatief naar aanleiding van het gedoe rond de Tolero-campagne van Vlaams minister voor Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt. Dat schrijft De Morgen. De Tolero-soap houdt het al meer dan een week vol.

CD&V-senatoren ‘houden van holebi’s’, Liesbeth Van Impe, De Morgen, 25.04.2008.
“Wij houden van homo’s en lesbiennes, net zoals wij hetero’s alle geluk en goeds toewensen. Meer nog, wij vinden het een uitstekende zaak dat holebi’s eindelijk over rechten beschikken die bijdragen tot hun geluk.” Eventuele kritiek op een tolerantiecampagne mag volgens de senatoren niet verkeerd begrepen worden als kritiek op holebi’s.

Verschillende CD&V’ers kwamen de voorbije week onder vuur te liggen omdat ze het basismanifest van Actie Gezin getekend hadden. Die organisatie trok ten strijde tegen de Tolerocampagne van Vlaams minister Kathleen Van Brempt (sp.a). Kris Vleugels, die vorig jaar nog op de CD&V-Senaatslijst stond, is het bekendste gezicht van Actie Gezin.

“We distantiëren ons dan ook van personen en groeperingen die zich uitspreken tegen de fundamentele rechten van holebi’s. Waaronder het streven naar geluk”, klinkt het zonder uitdrukkelijke verwijzing in de brief. Alle senatoren tekenden de brief. Initiatiefneemster Elke Tindemans vond het vooral belangrijk een duidelijk signaal te geven aan de holebi’s. “We zijn het vertrouwen waard dat ze ons gegeven hebben. Je mag ons niet allemaal over één kam scheren.”

Persbericht: Wij houden van holebi’s. Verklaring vanuit CD&V-Senaatsfractie op initiatief van Elke Tindemans

Wij, christen-democratische politici, willen iets heel duidelijk maken. Wij houden van homo’s en lesbiennes, net zoals wij hetero’s alle geluk en goeds toewensen. Meer nog, wij vinden het een uitstekende zaak dat holebi’s eindelijk over rechten beschikken die bijdragen tot hun geluk.
Hooguit kan men van mening verschillen over de tonaliteit of het woordgebruik van een tolerantiecampagne, nooit (meer) kan de persoonlijke liefdesvoorkeur van volwassen mensen een politiek twistpunt vormen.
We distantiëren ons dan ook van personen en groeperingen die zich uitspreken tegen de fundamentele rechten van holebi’s. Waaronder het streven naar geluk. Hoe zou dat ook kunnen , want wij houden van mensen die elkaar beminnen. Meer dan van mensen die ruziën en vechten.

Ondertekend door:
Elke Tindemans
Pol Van den Driessche
Dirk Claes
Els Schelfhout
Miet Smet
Els Van Hoof
Luc Van den BrandeSabine de Bethune
Hugo Vandenberghe
Nahima Lanjri
Wouter Beke

Enkel Tony Van Parys ondertekende de brief niet. Hij onthield zich in 2003 bij de stemming in de Kamer over het holebihuwelijk.

5 Reacties

 1. Wie hier over verder wil discussieren of praten met een christen (ikke dus) ga effe naar mijn blog.

 2. Uit de enquête van de Studiedienst blijkt dat er in Vlaanderen anno 2006 een grote algemene aanvaarding is van holebiseksualiteit. Als we dieper graven, blijkt er een minder groot draagvlak te zijn voor gelijke rechten en zijn er negatieve reacties voor de overdreven aandacht in het openbaar (TV programma’s, media…) van en voor holebi’s in onze samenleving.
  http://www.cdenv.be/actua/persberichten/vlamingen-en-politici-vinden-enquetes-nodig-voor-goed-beleid
  c den v
  http://nl.youtube.com/watch?v=xhOYa9YXr60&NR=1
  It’s All About You

  Waar zijn jullie holebi -standpunten -acties -campagne’s

 3. […] Tolero dag 8: CD&V-senatoren “houden van holebi’s” […]

 4. […] Tolero dag 8: CD&V-senatoren “houden van holebi’s” […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: