Holebifoon telde in 2007 meer oproepen dan in 2006

Stijging is trendbreuk

De Holebifoon telde in 2007 976 oproepen. Dat is een stijging ten opzichte van 2006, toen de dienst een derde minder oproepen via telefoon en mail optekende ten opzichte van 2005.

Persbericht: Aantal oproepen Holebifoon gestegen in 2007

De Holebifoon, de onthaal- en infolijn voor iedereen die vragen heeft over holebiseksualiteit, kreeg 976 oproepen te verwerken in 2007. Dat is een stijging in vergelijking met het jaar 2006. In november 2007 schakelde de Holebifoon over op een gratis nummer en werd een wekelijks chatmoment ingevoerd. Een nieuwe website en promocampagne moesten deze nieuwe initiatieven bekend maken. De chat en het gratis nummer lijken een gunstige invloed te hebben op het aantal oproepen. In de toekomst zal de Holebifoon nog meer moeite doen om jonge holebi’s te bereiken. De zelfmoordcijfers bij deze specifieke deelgroep tonen immers aan dat dit geen overbodige luxe is.

In 2007 steeg het aantal oproepen van de Holebifoon voor het eerst sinds 2001. Er was al enkele jaren een stijging van het aantal mails merkbaar. Die trend zet zich door: in 2007 kwamen er 3% meer oproepen toe per e-mail dan per telefoon. De meeste mailoproepen zijn vragen naar concrete informatie. In het telefonisch contact overheerst de opvang, het praten over gevoelens en problemen. Volgens de info die nu al beschikbaar is, wordt ook de chat vooral voor opvanggesprekken gebruikt.

De meeste vragen gaan over holebiseksualiteit in het algemeen, gevolgd door infovragen over holebigroepen en over seksualiteit. Ook mensen die contact willen met andere holebi’s bellen vaak. Vragen over adoptie, vragen naar contactgegevens van holebivriendelijke dienstverlening (notarissen, gynaecologen…) en vragen over seksuele identiteit scoren ook hoog.

De Holebifoon wil in de toekomst meer aandacht schenken aan jonge holebi’s. Vooral jonge meisjes zijn erg kwetsbaar en voelen zich volgens onderzoek minder goed dan hun heteroseksuele leeftijdsgenoten. Het gratis nummer en de chat zijn een stap in de goede richting. Er volgt nog een promotiecampagne met postkaarten en affiches. Die zal zich richten naar scholen, JAC’s, CAW’s en artsen.

Gratis nummer Holebifoon: 0800- 99 533
http://www.holebifoon.be

Jan De Leeuw

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: