Kylie X – een verslag

Gisteren was het zo ver: La Minogue terug in het Sportpaleis! Het wachten duurde lang, de petite Australische kwam maar liefst een uur te laat op het podium. Achteraf bleek dat het podium twee uur te laat was gearriveerd. Een melding van Kylie of het Sportpaleis had wel gemogen. Uiteraard kon je de troepen nichten niet meer overzien: het publiek bevestigde dat Kylie nog steeds Koningin aller homo’s is.

Futuristisch

Ik was vertrokken met zo min mogelijk verwachtingen: de Showgirl Tour uit 2005 overtreffen is zowat een mission impossible. De nieuwsgiergheid zat toch erg hoog aangezien het productiebudget toch hoger lag. Kort samengevat was deze tour niet zó spectaculair als de vorige maar Kylie leek wel meer live-stukken te zingen. Het podium voelde strak en futuristisch met enkele gigantische en verschuifbare projectiedoeken.

Spiderwoman

Kylie beet de spits af met nieuwe single ‘Speakerphone’, al snel volgde ‘Can’t get you out of my head’, dat zorgde voor een eerste meezingmoment. Als een spin in een imposant digitaal web deed ze haar intrede. Met ‘Heart beat rock’ bracht ze cheerleaders en stoere jocks op het podium, samem met een podium dat over de gehele vlakte leds bevatte een imposante performance. Gelukkig, want net zoals op de plaat ‘X’ zijn de nieuwe nummers een hit or miss.

Geisha

Het tweede deel bracht een sexy Geisha Kylie, persoonlijk het mooiste stuk van de show. Op de projectiedoeken kregen we een clip van Kylie in Kimono en felle make-up terwijl ze het non-album nummer ‘Sometimes Samurai’ bracht. In afwachting van de diva zelf deden enkele spierbundels in Samoerai-outfits enkele halsbrekende toeren. Net als ‘White Diamond’ vraag je jezelf af waarom dat nummer geen cd-release gehaald heeft. Er staan toch een pak mindere nummers op de plaat ‘X’.

Tranen

Na Kylie’s Aziatische suite, met haar op een groot hemelbed waaraan acrobatiën uitgevoerd werden, werd de toon veel intiemer. Met de lichten gedimt en enkel ons kleintje op het podium bracht ze drie slows. Bij de érg mooie en ingetogen versie van ‘I believe in you’, nam het publiek het refrein over en pinkte Kylie menig traantje weg. Het nummer klonk als een victorie in haar oren: ze overleefde en het publiek gelooft nog steeds in haar.

Kitsch & Camp

Het einde werd feestelijk ingezet met de ‘Loveboat’, in een kleurrijk decor werden we getrakteerd op de ‘Copacabana’ en ‘Spinning Around’. Dit is de Kylie die we herkenen van de Showgirl Tour, hoewel, deze keer droeg een danseres de pluimen! De dame weet nog heel goed wie haar grootste afzetmarkt is! Het publiek liet zicht gaan maar was toch zichtbaar moe na het vele wachten.

Vermoeid

Na een moeizame start brak er dan toch een deftig encore-gebrul los. Na een voor de fans geschreven bisnummer, deed ze haar uittrede met het swingende ‘Love at first sight’. Een tevreden maar erg vermoeid publiek stroomde snel de zalen uit, het was bijna half één. De show was niet slecht, maar kon veel beter. De donkere stiltes tussen de verschillende onderdelen zijn misschien avant garde ofzo, maar Showgirl liep een pak vlotter!

Het feit dat de fans tijdens de pauze ook nog eens langer moesten wachten was er ook te veel aan en maakte dat de show te lang duurde. Next time better, dear princess! Voor het volgende album en tour neemt ze beste maar eens een lange vakantie. Oh ja, De Lijn krijgt ook een minpunt: buiten tram 3 reed er geen enkele tram of bus meer. Vele fans werden verplicht om een taxi te nemen!

Meer foto’s en clips volgen later!

Emanuel

12 Reacties

 1. Ik kan me volledig vinden in je review, al kan ik niet vergelijken met haar Showgirl-tournee… De electro-sound van X ligt me veel beter dan haar eerdere albums!
  Merci voor de vele filmpjes en foto’s!

 2. Ik heb gemengde gevoelens. Showgirl heb ik niet gezien.

  Het lange wachten is niet leuk. Inderdaad, Kylie of iemand van de organisatie had moeten zeggen dat het podium te laat was. Daar heeft het publiek wel begrip voor. Tja, goeie ‘bad news communicatie’ is weinigen weggelegd.

  Het publiek was lauwtjes, de omkleedpauzes lang, de acts erg goed (jawel), maar ik miste wat samenhang. Maar kom. Het was geen slecht concert, maar ook niet ‘wow’.

  Het gay gehalte on en off stage was enorm. Half gay Antwerpen was er!

 3. Het publiek mocht idd wat enthousiaster zijn. En aan de pauzes moeten ze idd nog sleutelen! Maar ik ben een geduldige mens (voor optredens dan toch) en ik vond ’t dat wel waard eigenlijk 😉

 4. Tuurlijk, maar tegen de pauze begon ik wel eens mijn klok te checken, want trams rijden niet eeuwig…

  Ach ja, taxi’s hebben goede zaken gedaan…

 5. Ik volg je wel fientje, het is inderdaad moeilijk om een best of (Showgirl) tour met een CD-tour te vergelijken. Ach, ik denk dat ik de volgende keer toch terug ga 😀

 6. Wij zijn echte fans van in het begin van neighbours maar zijn toch kritisch. Kylie zelf valt niet veel te verwijten denken wij , tenzij dat ze niet de juiste mensen heeft kunnen aanwenden om deze show er te laten staan. X is een goede plaat en als je de nummers wat kent valt er veel mee te doen maar de regisseur/choreograaf heeft zich vergallopeerd. Kylie kan zingen en hoeft niet altijd al die bombastische show. Soms was het erover en smachten we naar een simpele Kylie die goed zichtbaar haar liedjes brengt. Er waren te veel kledingwissels,te lange pauzes,geen samenhang in de thema’s en de dansers waren vielen niet genoeg op.Je zag ook dat Kylie besefte dat ze niet aan een toppprestatie bezig was maar het is dan ook niet zo simpel. Ik ben er zeker van dat ze alles gaan evalueren en dat ze in de toekomst er terug zal staan zoals ze dat al zoveel keren heeft bewezen. Ze blijft de beste!

 7. We zijn er nog niet in geslaagd om in deze drukke week onze versie van het concert te geven op de blog, maar over het algemeen gaan we met je evaluatie akkoord… Ik had een betere show verwacht!

 8. IK BEN EEN FAN ALS IEDER VAN U
  MAAR HET GEVOEL DAT IK HAD TIJDENS SHOWGIRL TOERNEE HEB IK DEZE MAAL NIET GEVOEL
  HET WAS NIET MIS EN ALS FAN MAG IK ZEGGEN REDDELIJK GOED MAAR HET VOLK WAS BELANGE NIET ZO UITBUNDIG ER DANSTE EN ZONG NIET ZO VEEL ALS IN 2005 OF WAREN DAT MIJN GEDACHTEN

 9. […] door Bart op 12 mei 2008 Woensdag hebben we, net als vermoedelijk de rest van roos België het concertje van ons welgekende Kylie meegepikt. Niet dat we alletwee zo’n heftige fans […]

 10. Wij zijn al heel lang fan van “La Kylie” , zowat iedere plaat of cd en dvd hebben we in ons bezit.
  In 2005 zagen we de “Showgirl tour” in Antwerpen en waren echt super enthousiast , Kylie bewees dat ze kon zingen, ze gaf het allerbest van zichzelf ….!

  Maar…..toen kwam haar nieuwe cd “X” en die is buiten een paar nummers, ronduit slecht ….Kylie gaat op de Madonna en Britney toer…Kylie lijkt Kylie te hebben verloren….
  En toch hadden we grote verwachtingen toen we onze tickets kochten voor het concert op 7 mei 2008.
  Een beetje nerveus en uitgelaten kwamen we toe in het Sportpaleis en we zaten geduldig te wachten en te wachten…..we vreesden al dat het concert zou afgelast worden…(hadden we al eens meegemaakt bij Michael Jackson) het publiek werd nerveus en ongeduldig…men beweerde van alles….Kylie was ziek, enz ….
  Maar rond 21.30 maakte “La petite” toch haar entree, maar er was iets mis….we geraakten niet in het concert…het was iets kunstmatig, haar bindteksten leken geforceerd en het publiek voelde het ook zo aan, er werd niet gedanst, het concert raakte niet op gang…
  tot plots “Kids” daar een beetje verandering in bracht ….ik voelde danskriebels, de eerste die avond, maar toen had Kylie een pauze nodig….die weer heel lang duurde …
  Het tweede deel van het concert kon ons niet meer boeien, Copacabana en Love Boat waren er te veel aan….
  “La Minogue” kan uit een heel groot repertoire putten, waarom doet ze dat dan niet ?
  We moesten het concert verlaten voor het einde omdat we tram 3 moesten halen, maar we hadden er niet echt een probleem mee !
  Het was een slecht concert en geloof ons, we zijn fans van Kylie, maar als het slecht is, dan mag en moet het ook gezegd worden !
  Bij een volgend concert zijn we er terug, zeker weten en Kylie zal de zaken zeker evalueren en haar publiek geven wat het wil….Kylie !

 11. […] Een panne, een medische urgentie. Die dingen kunnen gebeuren.  Dat heeft de organisatie niet in de hand. Maar communiceer alsjeblief. Laat de party people niet onnodig wachten. Er was voldoende randanimatie. Zorg dan dat het geweten wordt. Kom de wachtenden zeggen dat er even geen boten varen, en dat er ondertussen alternatieven zijn. Het is zoals het lange wachten op Kylie in het Sportpaleis. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: