Vlaamse FAME met Guilaume Devos, Anne Mie Gils en Bart Van den Bossche

De cast van de Vlaamse Fame is bekend.

Persbericht: Guillaume Devos in Vlaamse FAME
Speelt de hoofdrol naast Anne Mie Gils en Bart Van den Bossche

Steracteur en sterartiest Guillaume Devos, musicallegende Anne Mie Gils en singer-songwriter Bart Van den Bossche vormen de Vlaamse cast van de dansmusical Fame. Vandaag kregen ze op de persconferentoie in de Stadsschouwburg Antwerpen een instudeerpakket overhandigd met het script, de liedjes, de cd en dvd van de Nederlandse voorstelling. Nu kan het instuderen beginnen. En dat zal snel moeten gaan, want vanaf 28 juni is de voorstelling te zien in Antwerpen, Oostende en Gent.

De dansmusical van het jaar
Na het succes van Grease vorig seizoen, engageerde V&V Entertainment vrijwel het gehele creatieve team van die hitmusical voor een eigentijdse, Nederlandstalige bewerking van de musical Fame. En met succes! Deze energieke musical met onvergetelijke liedjes, hartverwarmende personages en indrukwekkende dansscènes, is in Nederland dé hit van het jaar.

Vlaamse versie
Zowel het succes als de bijzondere kwaliteit van de voorstelling inspireerde Music Hall en V&V tot een nieuwe samenwerking. De voorstellingen met de Nederlandse cast die in de Stadsschouwburg Antwerpen geprpogrammeerd stonden, worden vervangen door een Vlaamse versie van deze spetterende klassieker. De reeks wordt dan ook meteen verlengd tot 13 juli in de Stadsschouwburg, en is eind juli nog te zien in Kursaal Oostende. Eind oktober is de Vlaamse versie nog eens te zien in Capitole Gent!

Fame is de musicalklassieker over de groep studenten aan de New Yorkse High School of Performing Arts, vanaf de audities tot aan het eindexamen. Ze dromen van een toekomst als succesvol acteur, zanger, danser of muzikant. Maar dromen najagen loopt niet van een leien dakje! Een voorstelling boordevol zang, dans, emotie en passie, gebasseerd op de gelijknamige film en tv-serie!

Guillaume Devos
Guillaume Devos is vooral bekend als zilveren medaille-winnaar van Steracteur – Sterartiest op één. Maar hij was ook te zien in De Kotmadam, Spring en Mega Mindy. Sinds 2005 vertolkt hij bovendien Pierrot Van Den Bossche in de soap der soaps Familie. Bij Music Hall stond hij al eerder op de planken in het ensemble van Dracula, en als alternate van Aron Wade voor de titelrol van Amadeus.

Anne Mie Gils
Vanaf 1981 vertolkte ze grote en minder grote rollen bij diverse gezelschappen o.a. Raamtheater, Paljas Produkties, Fakkeltheater, KJT, Wijns Produkties. Bij het Koninklijk Ballet van Vlaanderen werkte ze mee aan o.a. Me and My Girl, Evita, Man van La Mancha en Jesus Christ Superstar. Voor Studio 100 vertolkte ze telkens de rol van de boze koningin/stiefmoeder/fee in Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje en Mevr. Johnstone in Bloedbroeders.
Ze kreeg in 2006 de Vlaamse Musicalprijs voor haar hele carrière.

Bart Van den Bossche
Bart Van den Bossche is niet enkel een gevierd singe-songwriter. Sinds 1995 presenteert Bart het populaire VTM programma VIDEODINGES. Later komt daar nog presentaties bij van o.m. ‘Vlaanderen Boven’, ‘Kok en Co’, ‘De Dag van 100.000’, en ‘Haha Reclame’. In 2002 schrijft en presenteert Bart het programma “Glimmer en Glatter”, en in 2003 volgt “Bart de Rijcke”, het komische jaaroverzicht van VTM op kerstavond en oudejaarsavond.

FAME
Van 27 juni tem 13 juli in de Stadsschouwburg Antwerpen
van 25 tem 27 juli in Kursaal Oostende
Van 31 oktober tem 2 november in Capitole Gent

Ticketprijzen (excl. reservatie en verzendingskosten)
Golden Seats €44,5
Categorie 1 €39,5
Categorie 2 €34,5
Categorie 3 €29,5
Categorie 4 €19,5

Op voorstellingen op vrijdag, zaterdag en zondagmiddag geldt een weekendtoeslag 5 euro

Info en reservatie tickets (OPGELET: nieuw nummer)
0900 69 900
http://www.musichall.be

Eén reactie

  1. […] op mei 27, 2008 door Benjamin Music Hall en het weekblad Flair zoeken samen, n.a.v. de musical Fame,  nieuw danstalent. De Flair Fame […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: