Uit Elkaar: holebivriendelijk doe-boekje voor echtscheidingen

Echtscheidingen zijn schering en inslag. Holebi’s kunnen trouwen en dus ook scheiden (wat ze vaak doen). En over ongehuwde koppels zonder samenlevingscontract die uiteengaan, bestaan cijfers. De vzw Jeugd en Seksualiteit produceerde twee boekjes voor de kinderen van de rekening. En de Holebifederatie keek ze na op holebivriendelijkheid.

Hoewel er praktisch geen holebikoppels die van nul een kind kunnen adopteren, leven tal van kinderen in een holebi huishouden. Een van de ouders is hun biologische ouder.

De boekjes heten Uit Elkaar en bestzaan in totaal in vijf versies: Uit Elkaar voor Kinderen, Uit Elkaar voor Jongeren, Uit Elkaar voor Ouders, Uit Elkaar voor Jeugdwerkers, Uit Elkaar voor Leerkrachten en Opvoeders. Ze zijn te bestellen bij Jeugd en Seksualiteit.

Lees meer bij De cd’s zijn mee met papa, Veerle Beel, De Standaard, 09.05.2008.

2 Reacties

  1. […] Ingedeeld onder Informatie-website, Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town, Vereniging-vzw TotT: Uit Elkaar: holebivriendelijk doe-boekje voor echtscheidingen ↓ De vzw Jeugd en Seksualiteit produceerde twee boekjes voor de kinderen van de rekening. En de […]

  2. Doe-boekje tegen racisme en discriminatie ↓

    ‘Dialoog in 60 minuten’ is geschreven als handleiding voor jongerenwerkers die conflicten tussen groepen jongeren willen beheersen.

    http://www.zorgkrant.nl/read.html?id=5675

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: