BLGP 2008: Vlaamse heterojeugd en WJNH samen in jeannettenstoet

WJNH en de Vlaamse jeugdbewegingen zullen samen betogen tijdens de Belgian Lesbian and Gay Pride nu zaterdag in Brussel. Die actie was al eerder aangekondigd. De jongeren zullen ‘paraderen’ met de Tolero-T-shirt.

Persbericht: Vlaamse Jeugdbewegingen en holebi-jongeren, openlijk Tolero in de zogezegde ‘janettenstoet’.
Wel Jong Niet Hetero zorgt voor een Belgische primeur, nu zaterdag op de jaarlijkse BLGP.

De 13de editie van de Belgian Lesbian & Gay Pride vindt plaats op zaterdag 17 mei 2008, tevens de Internationale Dag tegen de Homofobie. Wel Jong Niet Hetero, de Vlaamse en Brussels holebi-jongeren koepel, loopt ditmaal niet alleen. De landelijke en lokale vrijwilligers lopen hand in hand met leden van onder meer Chiro, Jeugd Rode Kruis, KLJ en KSJ-KSA.

“We zijn enorm trots met deze unieke primeur” verklaart Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van Wel Jong Niet Hetero, “Hiermee tonen we aan dat we als jeugdbeweging als één blok achter tolerantie staan. Dit is een belangrijk en duidelijk signaal naar vele holebi-jongeren die lid zijn of een engagement hebben binnen een jeugdbeweging.”

F* ck holebi’s en hetero’s – ik ben tolero

Onder het slogan van de tolero actie – een initiatief van Gelijke Kansen en Wel Jong Niet Hetero – verzamelen de jeugdbewegingen en jonge holebi’s in Brussel. Alle jongeren zullen een Tshirt aanhebben met de slogan F* ck holebi’s en hetero’s – ik ben tolero. “Ondanks de lastercampagnes (zie eerdere berichtgeving) willen we aantonen dat deze campagne nog zeer succesvol is bij jongeren en jongerengroepen” stelt Van Speybroeck, “Integendeel, de hetze die veroorzaakt werd door vzw Actie&Gezin heeft de jeugdbewegingen nòg dichter bij elkaar gebracht. Wij kunnen enkel glimlachen. De actie heeft haar doel bereikt.”

Oproep voor alle jeugdbewegingen!

Wel Jong Niet Hetero blijft nog steeds alle jeugdbewegingen oproepen om massaal mee te lopen in een Tolero-t-shirt op de jaarlijkse BLGP. “Dit is de kans om met je jeugdbeweging aan de media te laten zien dat je staat voor tolerantie in je beweging en ten opzichte van je leden” meent Barbara Van Speybroeck.

Wie hierop aanwezig wil zijn kan mailen naar: ikbentoleropride@weljongniethetero.be.

Deze actie wordt tevens ondersteund door onder andere: Jong CD&V, Scouts en Gidsen Vlaanderen, FOS Open Scouts, KAJ en Mikpunt.

Meer info

Wel Jong Niet Hetero vzw, Kammerstraat 22, 9000 Gent of info@weljongniethetero.be, http://www.weljongniethetero.be.

Eén reactie

  1. Wat een plan-eten
    We zijn paUSelijk Latijn 😐
    Mars
    Dit http://nl.wikipedia.org/wiki/Grieks_alfabet ?
    Venus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: