FC Nerds: “Voetbal is niet voor jeannetten” (+ video)

Johan Boskamp, de coach van FC Nerds (VT4), vindt homo’s van dienst Wesley De Jonghe en Steve Sollie wel “lekker”, maar ze moeten niet aan hem komen. Al is het onwaarschijnlijk dat Steve en Wesley dat wel willen, repliceerde Luk Alloo in het programma woensdag. En Mike Verstraeten stelt het – zij het grappend – dat voetbal niets voor jeannetten is.

Vodpod videos no longer available. video source posted with vodpod

Boskamp slaagt er alvast mooi in om het standpunt van de Holebifederatie over machogedrag te illustreren.

Met dank aan Walter voor de video.

8 Reacties

 1. Johan Boskamp, de coach van FC Nerds (VT4), vindt homo’s van dienst Wesley De Jonghe en Steve Sollie wel “lekker”, maar ze moeten niet aan hem komen.

  Bedankt

  Je mag meelopen in de PRIDE

  Helemaal achteraan met
  http://www.actiegezin-actionfamille.be

  na http://www.blgp.be

  en http://www.vtm.be/sara/index_sara.htm

 2. Bwa.. Een reactie die ik vandaag hoorde: “dan zie je eens wat voor boeren die voetballers zijn”.. naja.. dat vond ik er ook wel over… de waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Het blijft bij een grapje en een zwanske. Steve leg de bal vaak voor een open doel hé… om maar in voetbaltermen te blijven spreken.

  Homofobie uit zich volgens mij de laatste tijd op een heel andere manier. Vraag dat maar eens aan Kenneth… (verder geen commentaar).

 3. Oh, het is niet per se ‘homofobie’ (wordt te snel gebruikt)… en Steve lokt het inderdaad vaak uit. Maar het is wel een machosfeertje…

 4. Voetbal is nu eenmaal een mannenwereld, en hetero mannen zijn op gebied van viriliteit en mannelijkheid voortdurend met elkaar in competitie. Dat is de aard van het beestje. (FC Nerds zijn de spreekwoordelijke uitzondering.. haha)

  Homo’s zijn op hun eigen manier ook voortdurend met elkaar in competitie, vind ik. Daar gaat het dan niet over de dikste auto of de luidste boer, maar over schoenen, luxe, kapsels en uiterlijk. En als je ziet hoe “bitcherig” homo’s met elkaar kunnen zijn, vraag ik me af wie nu eigenlijk voor een verwerpelijke sfeer zorgt 🙂 Om niet te zeggen dat een hetero een avondje Hessenhuis aanvoelt zoals een homo een middagje Antwerp stadium. 😛 (hé Steve…)

 5. Oh een gay omgeving (party, horeca, …) kan inderdaad even competitief zijn, een hondenhok vol bitches en ego queens. Elke groep heeft zijn eigen zeden en gewoontes.

  Hoe Alloo in het fragment op de commentaren ingaat, vind ik wel raak.

 6. Voetbal is christelijk
  en als holebi
  wil je
  noch in celibaat,
  noch in klooster,
  noch in christelijk huis.

 7. […] charters tegen homofobie tekenen, vindt een rechter in Brazilië dat homo’s en voetbal niet samenkunnen. Euro 2008-commentator Tom Waes klaagt deze situatie aan in Het Laatste […]

 8. […] Benjamin De Vlaamse Sportfederatie won weliswaar de Homofolieprijs 2008, maar voetbal blijft een gesloten sport voor homo’s. Als er al homovoetballers zijn, blijven die veilig in de locker. Daar […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: