BLGP 2008 & politiek: Actieplan Milquet, VL Resolutie en Franstalige Mayorgate

Geen BLGP zonder politici die allerlei goeds en roos beloven. Zo belooft federaal minister van Gelijke Kansen Joëlle Milquet (cdH) een Actieplan voor holebi’s. Zij antwoordde op een vraag van senator Martine Taelman (Open Vld).

De minister zal overleg plegen met haar collega-ministers om ongelijkheden voor holebi’s weg te werken. Zo denkt ze aan genderneutraal vaderschapsverlof en een expertisecel om homofobie beter in kaart te brengen. Daarvoor zal ze rond te tafel zitten met minister van Justitie Jo Vandeurzen (CD&V).

Vlaamse resolutie

Leden van het Vlaams Parlement willen dan weer dat Vlaanderen andere landen terechtwijst wanneer er zich homofobe problemen stellen. Herman Schueremans en Margriet Hermans (Open Vld), Jan Roegiers (Vl.Pro), Piet De Bruyn (N-VA), Cindy Franssen (CD&V) en Michèle Hostekint (sp.a) dienden donderdag hiertoe een voorstel tot resolutie in. Vlaanderen moet de Yogyakarta-principes respecteren en doen respecteren, klinkt het.

Mayorgate

Dit bericht over tolerantie en terechtwijzing staat weliswaar in ongewild maar schril contrast met de negatieve berichtgeving over de drie Vlaamse maar Franstalige burgemeesters die maar niet benoemd raken. Daar veegt Marino Keulen (Open Vld), Vlaams minister van Binnenlands Bestuur, buitenlandse kritiek van tafel. Het maakt niet uit wat de Raad van Europa zegt.

Een dubbele standaard? Niet aanvaarden dat een buitenlandse instelling binnenlandse wetten negeert, maar wel buitenlandse regimes op hun binnenlandse wetten terechtwijzen. Een vervelende kwestie voor een regio die een tolerant en positief imago wil aankweken.

Benjamin

Eén reactie

  1. […] Gay Eurovision moet Servië naar EU loodsen Geplaatst op mei 20, 2008 door Benjamin Dat het Eurovisie Songfestival gay, kitsch en camp is, is een open deur. Dat Servië niet zo gay friendly is eveneens. Niet voor niets krijgen de hordes Eurovisieminnende gilnichten en homoseksuele Eurosong-journalisten – de overgrote meerderheid dus – het vriendelijk advies zich discreet te gedragen. Een beetje zoals in Kiev. Er is zelfs een brochure. Maar toch opent het Eurovion Song Contest perspectieven voor een land met slecht imago. Een slechter imago dan Vlaanderen. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: