Sensoa introduceert The First Gay

The First Gay is een zogenaamde normondersteunende campage, waarbij veilig vrijen als een positieve houding wordt aangemoedigd. TFG is een creatie van communicatiebureau TBWA en kreeg de steun van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Steven Vanackere (CD&V).

The First Gay ondersteunt veilig vrij-gedrag
Sensoa kiest voor opvallende aanpak in nieuwe homocampagne

Op de Belgian Lesbian & Gay Pride (17 mei) brengt Sensoa The First Gay mee om zijn condoomboodschap naar homomannen te versterken. In dit nieuwe ludieke campagneconcept introduceert Sensoa, met de hulp van communicatiebureau TBWA, The First Gay als “uitvinder” van homoseksualiteit. Hij had een rijk en goed gevuld (seks)leven door veilig te vrijen. “Love life, use a condom” is zijn slogan. Daarmee wil hij homomannen die steeds veilig vrijen een hart onder de riem steken. Dat is nodig want het aantal besmettingen met hiv en soa bij homomannen blijft in Vlaanderen en in de ons omringende landen de laatste jaren toenemen. The First Gay-campagne van Sensoa krijgt extra steun van minister Steven Vanackere en past in een reeks andere initiatieven van de minister en andere betrokkenen.

Het aantal besmettingen met hiv en soa bij homomannen blijft toenemen. Meer dan de helft van de geregistreerde seksueel overdraagbare aandoeningen bij mannen wordt in België vastgesteld bij homomannen. Tweederde van de besmettingen met hiv bij Belgische mannen gebeurt bij mannen met homoseksuele contacten. Minstens één op dertig Belgische homomannen tussen 25 en 45 is seropositief.
De oververtegenwoordiging van homomannen in de hiv- en soacijfers vormt een ernstig gezondheidsprobleem voor deze doelgroep.

* Minister Vanackere zal een aantal structurele knelpunten met zijn federale collega van Volksgezondheid bespreken, zoals de nood aan een jaarlijkse coördinatievergadering rond het aidsbeleid in België. Het kabinet verkent ook enkele pistes voor beleidsvoorbereidend onderzoek. Dat moet toelaten om de doeltreffendheid van preventie-initiatieven nog te verhogen.

* De Stad Antwerpen en de Universiteit Antwerpen ondersteunen het onderzoeksproject ‘Testen op locatie’ van het Helpcenter van het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Homomannen kunnen zich daarbij gratis op soa en hiv laten testen in seksgelegenheden. Doel is na te gaan of men met deze methode recent geïnfecteerden sneller en beter kan opsporen. Sensoa zorgde voor de contacten met de uitbaters en de promotie bij de bezoekers.

* Met het Take Care-project wil de Holebifederatie holebiverenigingen en -horeca aanzetten voorafgaand aan Wereld Aids Dag activiteiten te organiseren om hiv meer zichtbaar te maken. Ook Wel Jong, Niet Hetero werkte een sensibiliserend project uit.

* Sensoa werkt samen met de aidsreferentiecentra een project uit rond het ondersteunen en aanbieden van preventie voor hiv–positieve homomannen. Ook zet Sensoa het Safe Sex Zone-project verder. Hiermee worden uitbaters van horecagelegenheden en webmasters van gay sites actief bij de preventie en het verdelen van campagnemateriaal betrokken.

De Ronde Tafel zorgde voor meer aandacht voor het gezondheidsprobleem in de verschillende sectoren. De stijging van het aantal besmettingen zal daardoor niet onmiddellijk stoppen. Resultaten van deze inspanningen zijn pas zichtbaar op middellange termijn. Ondertussen blijft 2 op 3 homomannen consequent veilig vrijen. Met deze campagne willen we hen stimuleren om dat zo te houden.

Neem ook een kijkje op www.thefirstgay.be

7 Reacties

  1. […] mei 16, 2008 bij 9:17 pm · Ingedeeld onder Informatie-website, Levensbeschouwing TotT: towntalk.wordpress.com: Sensoa introduceert The First Gay […]

  2. […] Gay deelt condooms uit op BLGP 2008 (foto + video) ↓ The First Gay, het gezicht van de nieuwe Sensoa-campagne, maakte vandaag zijn publiek debuut op de Belgian Lesbian and gay Pride 2008. Zo deelde hij […]

  3. […] First Gay vertelt zijn verhaal Geplaatst op mei 22, 2008 door Benjamin De avonturen rond The First Gay zijn niet voorbij. Hij blogt nog bijna dagelijks, en maandag brengt hij nieuwe […]

  4. […] hij homoseks uitvond Geplaatst op mei 26, 2008 door Benjamin The First Gay heeft een nieuw filmpje uit. Het begon allemaal met een […]

  5. […] (niet) uitvond Geplaatst op mei 27, 2008 door Benjamin Homoseks uitvinden is één zaak, maar je moet ook aanleidingen creëren. Door bv. de verwarming wat harder te zetten. The First Gay […]

  6. […] Antwerp Pride / NaviGAYtion 2008 Geplaatst op juni 20, 2008 door Benjamin The First Gay zal ook aanwezig zijn op NaviGAYtion / Antwerp Pride op 28 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: