BLGP 2008: Steeds meer homomannen hebben kinderwens (+ video)

Steeds meer homomannen willen kinderen, ervaart Joris Gillier van Homoparentalité. “Vroeger werd een kinderwens meer verdrongen’, zegt Gilleir. ‘Het is ook niet eenvoudig om bijvoorbeeeld te adopteren. De adoptielanden waar België mee werkt, weigeren kinderen af te staan aan homoseksuelen“, stelt hij in Het Nieuwsblad op Zondag. De groep was prominent aanwezig op de Belgian Lesbian and Gay Pride.

Joris en zijn partner willen co-ouderschap, en daarvoor hebben ze afspraken gemaakt met een lesbokoppel. “Je kan het zien als co-ouderschap bij heterostellen maar dan zonder dat er discussies of een pijnlijke scheiding aan vooraf zijn gegaan’, zegt hij. ‘Ik heb al twaalf jaar een kinderwens. Het is een lijdensweg. Maar ik kan mij geen leven inbeelden zonder kinderen.”

Homoparentalité schreef een open brief aan de senatoren die in 2005 homoadoptie goedkeeurden.

OPEN BRIEF
Op 19 december 2005 heeft de senaat het wetsvoorstel betreffende holebi-adoptie geëvoceerd. Dat betreuren wij zeer. De kamer van volksvertegenwoordigers maakte immers al zeer uitgebreid werk van het dossier, en keurde het voorstel betreffende adoptie door holebi’s goed. Bovendien mogen wij in onze dagelijkse contacten met familie, buren, kribbes, vriendjes van onze kinderen en hun ouders… ervaren dat er in Vlaanderen wel degelijk een maatschappelijk draagvlak voor ouderschap door holebi’s bestaat.

De laatste jaren zijn tal van studies in verband met ouderschap door holebi’s gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften op gebied van de sociologische, psychologische en medische wetenschappen. Deze studies tonen aan dat holebi’s als ouders niet anders zijn dan heteroseksuele ouders. Kinderen die opgroeien bij holebi-ouderparen doen het even goed op gebied van psychische, emotionele, cognitieve, sociale en seksuele ontwikkeling als kinderen opgroeiend in een ‘klassiek’ gezin. En hoewel het merendeel van de studies over lesbische ouderparen gaat, komen in de studies gemaakt over homoseksuele ouderparen dezelfde opmerkingen naar voren.

2 Reacties

  1. […] towntalk.wordpress.com: Zorgouderschap prioritair na homoadoptie BLGP 2008: Steeds meer homomannen hebben kinderwens (+ video) Eva Rouwens volgt Joke Weckesser op bij Het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: