GAMESSS: “1ste keer homoseks op 19 jaar, burn-out op 35 jaar”

Dr. Johan Vansintejan (VUB) onderzoekt seksuele dysfuncties bij homomannen via het grootschalig onderzoek GAMESSS. Hij ronselde op de Belgian Lesbian and Gay Pride 2008 respondenten voor zijn onderzoek. Al 60.000 internauten vonden de weg naar Gamesss.be.

“Via het internet blijft de anonimiteit gegarandeerd en de schroom om erover te praten valt weg”, stelt de huisarts en seksuoloog in Het Nieuwsblad. “Voor zover we nu al hebben kunnen vaststellen, is de gemiddelde leeftijd van het eerste contact vandaag negentien jaar en is de partner in dat geval zo’n vier jaar ouder. We zien ook dat de openheid over problemen met de seksualiteit of de seksuele beleving toeneemt.”

Erecties, prestatie, affectie

Homomannen liggen meer wakker van erectiestoornissen dan hun heteroseksuele seksegenoten. “De homoseksuele man is ook meer prestatiegericht. Maar hij houdt ook meer rekening met zijn partner. Over het algemeen heeft een homoseksueel meer wisselende contacten dan een heteroseksueel. Daardoor neemt vaak ook de faalangst toe.”

Burn-out

Maar net zoals bij hetero’s treedt op 35-jarige leeftijd bij homo’s een ‘seksuele burn-out’ op. “Door televisieprogramma’s en het internet hebben we technisch het meeste al wel gezien. Seksualiteit wordt naar mijn gevoel te veel gemediatiseerd en ook gemedicaliseerd. Voor alles is er wel een pil. Daardoor rijzen twijfels of we wel goed bezig zijn, vragen we ons af of dat het nu is. De romantiek is weg, die moeten we terughalen.”

Eén reactie

  1. 1ste keer op 19! 🙂 straks zijn we nog braver dan de heterootjes lol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: