Kandidatuur World Outgames Antwerp 2013 officieel

Het bidbook (van het Engels to bid, niet het Nederlands religieus bidden) voor de World Outgames Antwerp 2013 is officieel verstuurd naar Canada. De World Outgames Antwerp 2013 vzw zal de kandidatuurstelling opvolgen. Dat meldt communicatieverantwoordelijke Davy Brocatus (EuroGames 2007 Antwerpen). Er is ook al een website, of beter: een domeinnaam: WOGA2013.org. Antwerpen zal het moeten opnemen tegen Melbourne in Australië. Melbourne beschikt over Olympische sportinfrastructuur, en dus zal de strijd hard zijn.

Persbericht: Kandidatuurstelling World Outgames Antwerp 2013 officiëel overgemaakt.

Vanavond is het officiële bidboek voor de kandidatuurstelling van Antwerpen voor de 3e editie van de World Outgames in 2013 op de post richting Canada gegaan. Het bidboek werd opgemaakt door World Outgames Antwerp 2013 VZW, een team van 10 personen, die de laatste maanden alle voorbereidingen hiervoor hebben getroffen.

Na de sluitingsceremonie van de EuroGames in Antwerpen voorbije zomer, gingen er al stemmen op om een groter internationaal LGBT (lesbian, gay, bisexual en transgender) evenement naar de metropool te halen. Na een periode van onderzoek werd geopteerd om te kandideren voor de organisatie van de World Outgames in 2013. Dit is de mondiale versie van de kleinere broer of zus : de EuroGames.

Flink veel inventarisatie- en vooral veel lobbyingwerk later is er een veelbelovend totaalpakket samengesteld. Naast de ondersteuning door de Stad Antwerpen en de provincie Antwerpen heeft ook Vlaams Minister voor Cultuur en Sport Bert Anciaux, zijn bijdrage geleverd aan de realisatie van het bidboek.

Ongeveer 35 sporten zullen aan bod komen waaraan minimaal 8500 sporters zullen deelnemen. Het internationale mensenrechtencongres, goed voor ongeveer 1000 deelnemers en 500 geregistreerde cultuurparticipanten brengen het totaal aantal deelnemers op minimum 10.000, dit aangevuld met naar schatting 250.000 nationale en internationale toeschouwers en bezoekers.

De sterke punten in het dossier zijn o.a. de positieve financiële en emotionele ervaringen rond de EuroGames 2007. Daarnaast heeft Antwerpen ook zeer sterke troeven met zijn centrale ligging in Europa en alle bijzonderheden, zoals haven, diamant, mode, shopping, gastronomie, etc…

Ook het gegeven dat de conventie van IGLTA (International Gay and Lesbian Travel Association) in 2010 onderdak vindt in Antwerpen kan in het voordeel spelen van de kandidatuurstelling voor de World Outgames 2013. Naast de sporten, het uitgebreide culturele programma en het congres, zullen verschillende nieuwigheden worden geïntroduceerd nog voor het evenement zal plaatsvinden. De creativiteit en ideeën bruisen al volop.

Nu de officiële kandidatuur verstuurd is, is het wachten op het plaatsbezoek van het selectiecomité van GLISA (Gay & Lesbian International Sport Association). Nog deze zomer zal het Antwerpen bezoeken en kijken wat de sterktes en uitdagingen zijn van onze stad en de organisatie. In het najaar vindt dan de algemene ledenvergadering van GLISA plaats in Vancouver te Canada waar het bidding team de kandidatuurstelling van Antwerpen voor de World Outgames 2013 zal verdedigen. Schepen Ludo Van Campenhout heeft alvast toegezegd de delegatie te vervoegen (net zoals hij in 2005 de succesvolle kandidatuurstelling van de EuroGames in Boedapest heeft begeleid).

De enige andere kandidaat voor de organisatie van de World Outgames 2013 is Melbourne, Australië. Het zal dus zeker een spannende strijd worden. De eerstvolgende editie van de World Outgames vindt plaats in 2009 in Kopenhagen te Denemarken.

7 Reacties

  1. Ze zien het groots, ’t is maar te hopen dat ze zich niet verslikken. 250.000 bedden… dan zit de stad wel nokvol

  2. Maar allez, meerdere homo’s in 1 bed, da’s niets nieuws toch?

    Nee serieuzer: de infrastructuur zal een boost nodig hebben.

  3. 😛 zelfs als je de Hosted Housing op z’n max volpompt kom je er niet zonder bedden in omliggende steden/dorpen aan te spreken en let’s face it: het gros van die nichten is wel tuk op een beetje luxe. Je kan er een aantal op de campings dumpen, maar ook daar hebben we een tekort aan.

  4. Remember – 2006 OutGames in Montreal lost $5.3 million CAD and 2009 OutGames in Copenhagen are already experiencing financial problems.

  5. […] De ‘City’ benadrukt natuurlijk de betrokkenheid van Toerisme Antwerpen, die sinds 2004-2005 bewwust mikt op het roze publiek om de metropool een hip imago aan te meten. Zo is er niet alleen nu APC, maar bv. ook de ILGTA-reisbeurs of de World OutGames 2013. […]

  6. […] voor Antwerpse Outgames Geplaatst op augustus 21, 2008 door Emanuel Nadat Antwerpen zich officiel in de strijd gooide om de Outgames te hosten, krijgen ze geduchte concurrentie. 10 jaar nadat de GayGames in […]

  7. […] Geplaatst op september 18, 2008 door Benjamin De vzw World Outgames Antwerp 2013 wil de World Outhames van 2013 naar Antwerpen halen. Daarom bezoekt een delegatie van de internationale holebi sportassociatie GLISA (Gay and Lesbian […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: