EBU-baas waarschuwt homo’s voor ‘openbare affectie’ tijdens Songfestival

De European Broadcasting Union (EBU-UER), die het Eurovisie Songfestival organiseert, heeft bij monde van Head of Song Contests Stig Svante Stockselius de aanwezige homo’s aangeraden zich discreet te gedragen.

Want naast beroepsjournalisten van ‘officiële’ en ‘gevestigde’ media lopen er op het Songfestival veel journalisten rond die meewerken aan websites en fanclubs. Een grote meerderheid van de journalisten zijn mannen die voor de charmes van andere mannen vallen. Dat berichten onder meer Raf Van Bedts (Eurosong.be) en Jelle Brans (Het Laatste Nieuws).

De Gay Straight Alliance had holebi’s al gewaarschuwd en de Britse ambassade drukte een infofolder. Maar elke aanwezige reporter kreeg een brief van Svante Stockselius waarin hij de reporters op het hart drukt in het openbaar geen tekenen van same gender affection te tonen. De woorden homo of gay komen uiteraard niet in de brief voor.

Servië is erg homofoob land. Gay Prides verlopen er – als ze al doorgaan – erg onrustig. De meerderheid van de bevolking meent dat homoseksualiteit een ziekte is.

4 Reacties

 1. Informatie als een wapen.
  Religieuze info-boeken
  http://www.bijbelenkoran.nl
  De structuele discriminatie, christelijk-hetero huis.

  Wanneer homo’s(mannen) vrouwen bevruchten in het huis(x) en wonen in het huis(y).
  Dat is toch ziekelijk 😕

 2. […] EBU-baas waarschuwt homo’s voor ‘openbare affectie’ tijdens Songfestival […]

 3. […] Volgend jaar versast het Eurovisie-cirkus naar Moskou. Qua homofobie scoort de Russische politiek alvast niet veel beter dan de Servische. Krijgen de journalisten weer een waarschuwing? […]

 4. Ik kijk er al jaren niet meer naar. Het lukt me zelfs om er niets over te horen (selectief doof). Voor mij mag het gerust afgeschaft worden. Wat een platte kak.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: