Karel De Gucht veroordeelt homofobie president Gambia

President van Gambia Yahya Jammeh wil homo’s wegjagen uit zijn land. Vertrekken ze niet vrijwillig, riskeren ze onthoofd te worden. Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) veroordeelt, net als zijn Nederlandse collega Maxime Verhagen, die homofobe houding. Dat meldt partijgenote en senator Martine Taelman in een persbericht.

Persbericht: De Gucht veroordeelt homofobe houding Gambia

Minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht veroordeelt de recent aangekondigde homofobe maatregelen van de Gambiaanse President Yahya Jammeh. Dat antwoordde de minister op een mondelinge vraag van Open Vld-senator Martine Taelman.

De president kondigde een nieuwe wet tegen homoseksualiteit aan die ‘strenger dan die in Iran’ zou worden. In Iran is de doodstraf de maximumstraf voor homoseksualiteit. Intussen hebben eigenaars van woningen en hotels de opdracht gekregen om homoseksuele huurders en gasten eruit te gooien. Indien blijkt dat hotels en verblijven homo’s toch onderdak bieden, mogen ze onherroepelijk de deuren sluiten.

Het kabinet Buitenlandse Zaken heeft voorlopig geen weet van wetswijzigingen in Gambia. Ook hebben de diensten van de Gucht nog niets vernomen of de politie daadwerkelijk homo’s vervolgt in het land. Volgens de Open Vld-minister kan het best zijn dat de Gambiaanse president door deze aankondiging, enkele interne problemen in het land wil verdoezelen.

Minister De Gucht kondigt aan dat hij ook samen met Europa, Gambia erop zal wijzen dat de aangekondigde maatregelen tegen homo’s onaanvaardbaar is. Buitenlandse zaken blijft de situatie in Gambia op de voet volgen en zal niet nalaten het beleid daar op de universele rechten van de mens te wijzen.

11 Reacties

 1. Er is maar één oplossing tegen homofobe landen zoals deze. Je moet ze treffen waar het voor hun ECHT PIJN doet, namelijk hun portemonnee.

  Stel een globale economische boycot in. En ja, humanitaire bijdragen horen daar ook bij! (hoe erg dat ook mogen klinken)

  😦

 2. Naar ’t schijnt verstaat hetero homoseksualiteit totaal verkeerd ?

  Mensen hebben leiders nodig, maar de schapen gehoorzamen niet steeds de beste herder.

  http://www.ausschaffungsinitiative.ch/images/banner.png

  http://nederkrant.wordpress.com/2008/05/24/na-parijs-nu-ook-in-brussel-rassenrellen/#comment-18517

 3. Ik ben dat gezeik in die achterlijke landen zo vreselijk zat hé. Op alles staat “onhoofding” of een andere vreselijke straf die niet meestal maar ALTIJD helemaal buiten proportie is. Wel… ik heb een idee. Laten we ook eens “buiten proportie” reageren door die landen plat bombarderen. Zijn we eindelijk van die zeikerds vanaf.

 4. zeg… wat is die kleine smilie eigenlijk die altijd ergens in de zijbalk te vinden is? :-)))

 5. Iets van WordPress, vind je bij elke WordPress(.com) blog

 6. Ah, kijk es aan. 🙂 Dat wist ik niet

 7. […] Lees ook: Karel De Gucht veroordeelt homofobie president Gambia […]

 8. http://www.coc.nl/dopage.pl?thema=buitenland&pagina=viewartikel&artikel_id=2334

  President Jammeh heeft ook gedreigd met het sluiten van hotels die kamers verhuren aan homoseksuelen. ‘We zijn een overwegend islamitisch land en daarom zal ik zulke individuen nooit in ons land accepteren’.

  Maar dat is niet alleen in Gambia zo.
  Same sex = separate bed
  Holebi’s boeken hun vakantie
  Het reisagentschap & ” http://www.gaytravel.be
  http://www.diversiteit.be
  http://www.holebifederatie.be
  http://www.gelijkekansen.be

 9. http://www.gay.blog.nl/politiek_emancipatie/2008/06/03/gambia-vakantieparadijs-maar-niet-voor-homo-s

  Zaken raadt homo’s aan niet voor hun geaardheid uit te komen als ze Gambia bezoeken.

  Mijn advies: homomedemens, er zijn prettiger en vooral veiliger oorden om vakantie te vieren!

  http://www.gay.blog.nl/politiek_emancipatie/2008/06/03/opening-midzomergrachtfestival-utrecht-op-jacobskerkhof

  Maar er is meer: grote feesten, omdat diversiteit gevierd moet worden, kunst en cultuur, sport en dans, films, lezingen, voorlichting over alles wat de roze gemeenschap betreft en debatten. Er is een debat over onderwijs en homoseksualiteit, in aanwezigheid van wethouders van onderwijs van meedere gemeenten en in de Dom het gesprek over geloof en homoseksualiteit en de kerk, met een bisschop en een dominee. Zie ook ‘bosjes gekortwiekt’.

  😀
  Wij vinden deportatie reeds gewoon.

 10. Spanjaarden vrij in Gambia

  In Gambia werden twee homoseksuele Spanjaarden vrijgelaten. De twee mannen waren vorige week vrijdag aangehouden in de omgeving van Banjul. Ze zouden taxichauffeurs hebben benaderd met homoseksuele voorstellen.

  http://www.hetrozehuis.be/content/blogcategory/1/35/

  Dat is toch allemaal geen lachertje met die religieuzen 😕
  Win voor je boeking / vertrek eerst de nodige info ivm hun wetgeving of beter nog. Vraag nergens naar een homo-dancing, … 😕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: