(Anti-)Limburg-gevoel nekt Yanaïka & Stephanie in finale Mijn Restaurant

Jelle Temmerman (26) uit Groot-Bijgaarden en Micheline De Keyzer (53) uit Ternat van restaurant d”Hogeschool in Leuven hebben Mijn Restaurant gewonnen. Dat betekent dat Yanaïka Skrzyszkowiak (27) en Stephanie Deneux (21) van Exquisa in Hasselt hebben verloren. Het fameuze Limburg-gevoel heeft deze keer niet geholpen, wel in tegen deel. Dat beseft Yanaïka ook. Maar mogelijk heeft ook een drukfout in Het Belang van Limburg Hasselt parten gespeeld.

“Dat Oud-Rekem woensdag de verkiezing van Het Mooiste Dorp heeft gewonnen heeft ons een klein beetje parten gespeeld, denk ik. “Alwéér Limburg”, zullen heel wat mensen gedacht hebben, en wie weet heeft dat hen er toe aangezet om voor Leuven te stemmen in plaats van voor Hasselt. Misschien heeft het Limburg-gevoel tegen ons gewerkt. Leuven is natuurlijk ook heel goed. Ik heb nog geen kans gehad om hen te feliciteren: mijn batterij is plat”, vertelt de 27-jarige chef in Gazet van Antwerpen.

De winnaars krijgen de huur betaald tot eind 2008, de inboedel en de faam. De verliezers, die mogen het overnemen, prijs overeen te komen.

Maar Exquisa eigenhandig runnen zou wel eens 200.000 euro kunnen kosten. Het koppel zal dus eens moeten langsgaan bij de boekhouder. Stephanie hoopt op investeerders.

Limburg-gevoel en Underdog

Is het Limburg-gevoel gevaarlijk? Misschien, redeneert Stijn Meuris (Monza) in Het Nieuwsblad. “Voor we het weten worden we met ons Limburg-gevoel de Serviërs van België. Als we nog dikwijls gaan zeggen hoe charmant we nu wel zijn, dan zal zich dat toch eens tegen ons keren. Maar het blijft natuurlijk wel straf om te zien hoe belangrijk perceptie is geworden. We kiezen het beste restaurant, zonder ook maar één gerecht geproefd te hebben. De geleverde prestatie is niet meer belangrijk, we stemmen gewoon op het meest kleurrijke en sympathiekste koppel van de wedstrijd. En dan speelt de Limburgse charme natuurlijk in ons voordeel.”

Maar natuurlijk is er ook een meer Vlmaamse factor. Juist door dat Limburg-gevoel en de sympathieke aanpak waren Yanaïka en Stephanie dé favorieten. Een slechte positie in Vlaanderen, want het is vaak de underdog die het haalt.

Bed & Breakfast

Volgend seizoen geen Mijn Restaurant, maar wel reality over het opstarten van een Bed & Breakfast. Gepresenteerd door Francesca Vanthielen. Deze keer met een homokoppel?

5 Reacties

 1. Goed dat Leuven wint, zij waren gewoon goed en oprecht. trouwens wat is dat met dat limburggevoel… kostmisselijk wordt je daarvan!

 2. ……. echter niets tegen de meisjes en hun team ze waren ook goed en hadden het echt niet nodig dat dat limburgs goede …. , het was eerder een nadeel dan een voordeel.

 3. Dus ons het belang van limburg heeft z’n mening doorgedrukt ?
  Wat http://www.holebileuven.be/ betreft, minder religieus ?

  Limburg is onaangenaam beperkt ?
  http://www.demadam.be
  http://www.vrouwetongen.be
  zijn verlichte nachtritten (lees: kijk eens hoe grijs) 😕
  De jurist een aanrader,
  woonrecht
  belastingen
  http://www.demadam.be/juridischfront.htm

  In ’t daglicht zijn er nauwelijks ontmoetingsactiviteiten vooral voor +35.
  Op lokaalgebied is ’t overal onbestaande, behalve in ’t stad natuurlijk.

 4. […] (Anti-)Limburg-gevoel nekt Yanaïka & Stephanie in finale Mijn Restaurant […]

 5. […] (Anti-)Limburg-gevoel nekt Yanaïka & Stephanie in finale Mijn Restaurant […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: