Pridenieuws: Moskou toch pride?

Jarenlang werd een holebirechten-optocht door hun de Russische hoofdstad tegengehouden door de burgemeester. Hier blijkt nu verandering in te komen: nee, hij heeft niet het licht gezien maar wel de president gehoord. De nieuwe president Dmitriy Medvedev zou persoonlijk naar het stadhuis gebeld hebben om de pride te authoriseren.

Gevaar voor de openbare orde

Waait er een nieuwe wind door het post-communistische Rusland of gooit men slechts zand in de ogen van de holebi’s? De organisatoren van de pride deden hard hun best: ze dienden maar liefst voor elke dag in mijn vijf optochten in. Een vergunning werd gewijgerd omdat het een gevaar voor de openbare orde zou opleveren en een negatieve reactie van het volk zou uitlokken.

Stadhuis hult zich in stilzwijgen

Hoewel het stadhuis nog niets aan de organisatoren heeft laten weten staat de datum al vast: volgende zondag al zou Moskou zijn allereerste pride krijgen. De weigeringen uit 2006 en 2007 liggen overigens nog steeds bij het Europees hof voor de Mensenrechten op een veroordeling te wachten. We houden het met hoop in de gaten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: