Bisschop Léonard buiten vervolging in homofobie-aanklacht

De raadkamer van Namen – vorige berichten spraken over Luik – heeft bisschop André-Mutien Léonard buiten vervolging gesteld. Hij was aangeklaagd voor discriminerende en homofobe uitspraken in Télé Moustique, de Waalse Humo. “De raadkamer oordeelde dat de woorden van Léonard effectief bedoeld waren om de homoseksuele gemeenschap te kwetsen, maar benadrukte tegelijkertijd dat de hamvraag was of die woorden aangezet hebben tot discriminatie.” Dat schrijft Belga.

Na het lezen van het gewraakte interview oordeelde de raadkamer dat de bisschop niet de bedoeling had te discrimineren. Bijgevolg moet Léonard zich niet verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

De bisschop liet zich in TM negatief uit over holebi’s, en noemde hen abnormaal. De kerkleider ontkende en legde de schuld bij een foute weergave door de journalist. In mei stelde hij in een opiniestuk andermaal dat hij homo’s niet abnormaal vindt.

Léonard wordt beschouwd als een mogelijke vervanger van kardinaal Godfried Danneels. Danneels is vandaag 75 en diende daarom zijn ontslag in. De opvolgingsprocedure kan een tijdje duren.

3 Reacties

  1. Het christendom oordeelt negatief tav holebi’s.
    Dus niet alleen de Bisschop van Namen.

    Hieronder wordt uitgewerkt hoe hierdoor in onze kindertijd scheefgroei kan plaatsvinden waardoor een verstoord man-/vrouwbeeld kan ontstaan. Scheefgroei is overigens niet een uniek fenomeen bij mensen met een homoseksuele gerichtheid. De wijze waarop heteroseksuele mensen relaties en seksualiteit beleven kan net zo goed gebroken zijn en dit kan ook te maken hebben met scheefgroei in de kindertijd.

    http://www.different.nl/cms/content/view/101/162/

  2. […] aartsbisschop van Mechelen-Brussel en zodoende als hoofd van de Rooms-katholieke Kerk in België. Léonard is niet meteen homovriendelijk. Persbericht: Bisschop Léonard bekend om conservatieve en homofobe uitspraken Laten we blij zijn […]

  3. […] blijft bij zijn standpunt dat homo’s abnormaal zijn. Maar hij zegt impliceert ook dat zijn woorden worden verdraaid. Bovendien heeft hij al […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: