Antwerpen geeft enkel opdrachten aan allochtoon- en homovriendelijke bedrijven

Alleen ondernemingen die inspanningen leveren om mensen met een handicap of holebi’s aan te werven, maken kans op een opdracht van Antwerpen. Dat schrijft Sacha Van Wiele in de Gazet van Antwerpen, die het Stadsplan Diversiteit 2008-2012 kon inkijken. Bij de Stad Antwerpen is 3,6 procent van het personeel allochtoon. Bijna de helft van de stadsambtenaren is vrouw. Van de 8.960 werknemers van de stad hebben 24 een handicap.

De aanwerving van deze kansengroepen is in het Plan opgenomen. Het stadsbestuur moet alleen nog onderzoeken hoe het de voorwaarden juridisch kan afdwingen van de aannemers en leveranciers.

Antwerpen is niet alleen een belangrijke opdrachtgever, maar ook een grote organisator en financier. Denk maar aan de Ten Miles of de Zomer van Antwerpen. De stad kan bv. eisen dat een evenement toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, of het krijgt geen vergunning.

Maar de Stad zal ook vergaderingen organiseren over maatschappelijke issues, zoals het openbaar vervoer. “Mensen moeten beseffen dat luid spreken op de bus niet hoort”, klinkt het.

De gemeenteraad moet het Plan nog goedkeuren.

4 Reacties

 1. […] Antwerpen geeft enkel opdrachten aan allochtoon- en homovriendelijke bedrijven […]

 2. […] ↓ Lex Molenaar, verantwoordelijke van de stadsredactie bij Gazet van Antwerpen, wikt en weegt het Stadsplan Diversiteit 2008-2012. Antwerps schepen voor Diversiteit Monica De Coninck (sp.a) wenste het plan niet vrij te geven tot […]

 3. […] Antwerpen geeft enkel opdrachten aan allochtoon- en homovriendelijke bedrijven […]

 4. “Maar de Stad zal ook vergaderingen organiseren over maatschappelijke issues, zoals het openbaar vervoer. “Mensen moeten beseffen dat luid spreken op de bus niet hoort”, klinkt het.”

  Deal.

  We gaan over op gebarentaal op tram 7

  (waarmee ik natuurlijk de gebruikers van andere tram lijnen wil uitsluiten, cq “discrimineren”).

  La Folie règne à Anvers, mes chèrs amis…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: