Homobos Middenvijver Linkeroever gerooid

“Het beruchte homobos op Linkeroever is gerooid en vervangen door een park met een vijver van zes hectare.” Dat Schrijft Patrick Lefelon van Het Laatste Nieuws. De bomen rond de Middenvijver zijn nu gesnoeid. De uitgestrekte vlakte op Linkeroever, tussen Charles De Costerlaan en Blancefloerlaan, was door de jaren in onbruik geraakt. Homo’s kwamen er wel, met de hoop op een gelukkige ontmoeting.

Homobos wordt parkvijver, Patrick Lefelon, Het Laatste Nieuws, 09.06.2008.
De Vlaamse Landmaatschappij (VLM) heeft het zogenaamde ‘homobos’ gerooid en omgevormd tot een parkgebied met een vijver van 6 hectare, een waterloop van 2 hectare en 42.000 nieuwe bomen, planten en struiken. Gisteren, zondag, werd het park plechtig heropend.

De heraanleg was nodig door de komst van de Oosterweelverbinding. Hierdoor zullen buurtbewoners niet meer door het Sint-Annabos kunnen wandelen en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel moest een alternatief zoeken.

Volgens Daniël Sanders van de Vlaamse Landmaatschappij is het verlies van het Sint-Annabos geen ramp: «Het Sint-Annabos is een versleten populierenbos. Ecologisch is dat weinig waard, omdat een populierenbos wordt overwoekerd door netels. Na de aanleg van de Oosterweelverbinding wordt het bos heraangeplant. De nieuwe middenvijver is al een compensatie voor eventuele schade aan fauna en flora. Mocht de Oosterweelverbinding de rust verstoren in het vogelreservaat Blokkersdijk, dan kunnen de vogels uitwijken naar de Middenvijver.»

Bij de opening toonde minister Kathleen Van Brempt (sp.a) zich gisteren van haar ‘groenste’ kant. Door het groeiende verzet tegen de Oosterweelverbinding wil de minister meer bescherming tegen het fijne stof van vrachtverkeer. «De Oosterweelverbinding mag geen extra fijn stof in de wijken Merksem, Deurne Noord, Dam of Luchtbal doen neerdwarrelen. In die wijken moeten extra meetpunten komen. Ik denk ook aan geluidsschermen die fijn stof opvangen en een verbod voor vrachtwagens zonder roetfilter op de Oosterweelverbinding. Die vrachtwagens kunnen omrijden langs de Liefkenshoektunnel.»

3 Reacties

  1. […] onder Informatie-website, Levensbeschouwing, Talk-of-the-Town TotT: towntalk.wordpress.com: Homobos Middenvijver Linkeroever gerooid ↓ “Het beruchte homobos op Linkeroever is gerooid en vervangen door een park met een vijver van […]

  2. Lap, net nu het stadpark een beetje rustiger werd 😛 Ach ze hebben nu wel Park Spoor Noord om naar uit te wijken, hihi

  3. […] Oosterweelverbinding is opnieuw talk of the town in Antwerpen, nu een grote informatiecampagne is […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: