Kamer bespreekt homofobie op BLGP 2008

Minister roept alle slachtoffers op homofoob geweld te melden

De Kamercommissie Binnenlandse Zaken is het geval van homofoob geweld rond de Belgian Lesbian and Gay Pride 2008 besproken. Daarbij kreeg een koppel (30 en 33) rake klappen van een groep allochtone jongeren. Maar het was de desinteresse van de plaatselijke politieagenten die kwaad bloed zet. Open Vld-kamerlid en ‘holebimeter’ Katia della Faille de Leverghem wilde uitleg van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (Open Vld). Dat schrijft GayBelgium.

De politie moet steeds correct optreden tegen homofoob geweld, antwoordde de voogdijminister. Hij verwees naar de deontologische code van de politie die in mei 2006 werd ingevoerd. Dewael beloofde ook een onderzoek. De dienst Intern Toezicht zal het incident ook onderzoeken.

De minister riep ook op om steeds klacht neer te leggen bij homofoob geweld. En indien de politie niet reageert zoals het hoort, kunnen slachtoffers terecht bij het Comité P of de algemene inspectie.

Eén reactie

 1. Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding

  Een discriminatie melden of meer info?
  http://www.diversiteit.be/?action=onderdeel&onderdeel=7

  Open Vld zet holebi’s op gelijke voet

  Het lijkt niet meer van deze tijd, toch worden nog steeds mensen omwille van hun geaardheid terechtgesteld, gediscrimineerd, verkracht, gefolterd, willekeurig in gevangenschap gehouden, de toegang tot bepaalde functies of tot het verkrijgen van geneesmiddelen ontnomen, e.d.. Homoseksualiteit is nog steeds in 77 landen ter wereld strafbaar, in zeven landen staat zelfs nog de doodstraf op homoseksuele handelingen.

  http://www.vld.be/page?&orl=1&ssn=&lng=1&page=actua_nws&nws=3567

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: