“Holebi’s kiezen voor sectoren met stabiliteit” vs. “Grote bedrijven homofoob”

Een maand na de bekendmaking van de Gentse studie over holebi’s op het werk kopt Het Laatste Nieuws op 14.06.2008 “Grote bedrijven meest onvriendelijk voor holebi’s”. Het is vooral de impliciete homofobie (de grapjes, opmerkingen) die het meest kwetsen. Express.be schrijft dan weer dat holebi’s kiezen voor sterk gereglementeerde sectoren waar er een grote stabiliteit is.

“Mannelijke holebi’s zijn vaker tewerkgesteld bij de overheid, het onderwijs en binnen kantoren. Verder zijn er beduidend meer specialisten in intellectuele beroepen en specialisten in gezondheidswetenschappen. Behalve voor kantoorbediende geldt dit ook voor vrouwen”, weet Chris Snick van HLN. Express stelt hetzelfde vast.

Het onderzoek van prof. dr. John Vincke (Universiteit Gent – Vakgroep Sociologie), dr. Alexis Dewaele (Steunpunt Gelijkekansenbeleid), drs. Wim Vanden Berghe (Universiteit Gent – Vakgroep Sociologie) en drs. Nele Cox (Universiteit Gent – Vakgroep Sociologie), in opdracht van het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding kan je hier bekijken en downloaden.

Eén reactie

  1. […] 15, 2008 bij 11:14 pm · Ingedeeld onder Zonder categorie TotT: towntalk.wordpress.com: “Holebi’s kiezen voor sectoren met stabiliteit” vs. “Grote bedrijven homofoob” ↓ Een maand na de bekendmaking van de Gentse studie over holebi’s op het werk kopt Het Laatste […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: