Musical Kruistocht in spijkerbroek met Timo Descamps op 02.12 @ Antwerpen

De musical Kruistocht in spijkerbroek met local boy Timo Descamps komt ook naar Antwerpen. Afspraak op dinsdag 2 december.

Persbericht: Kruistocht in Spijkerbroek in de Stadsschouwburg Antwerpen
Op dinsdag 2 december 2008

Het beroemdste en misschien wel beste jeugdboek van het Nederlands taalgebied krijgt een musicalversie: Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman. Na de succesvolle musicals Sjakie en de Chocoladefabriek, Assepoester en Narnia brengt het Nederlandse gezelschap Nationaal Jeugd Musical Theater nu Kruistocht in Spijkerbroek: een familievoorstelling, die je meeneemt op een spannende reis door de Middeleeuwen. In de hoofdrol prijkt niemand minder dan de Vlaamse steracteur-sterartiest Timo Descamps.

In Kruistocht in Spijkerbroek volgen we de vijftienjarige Dolf, die als proefpersoon in een tijdmachine stapt en in de Middeleeuwen belandt. Daar komt hij midden in een kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg van Keulen naar Jeruzalem, om de stad te bevrijden van de Saracenen. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen bij het trotseren van hoge bergen, infectieziekten en aanvallen van rovende ridders. Naarmate de kruistocht vordert, realiseert Dolf zich meer en meer dat het gevaar niet van buitenaf komt, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

Naast Timo Descamps als Dolf Wega vertolken ook musicalster Janke Dekker en Dré Hazes jr. enkele belangrijke rollen. De rest van de cast wordt gevormd door 70 jonge en volwassen acteurs en daarmee is Kruistocht in Spijkerbroek de grootste Nederlandse reizende musicalproductie ooit. Jeroen Sleyfer schreef de muziek van Kruistocht in Spijkerbroek. De liedteksten worden verzorgd door Allard Blom en de tekstschrijver is Marc Veerkamp.

Kruistocht in Spijkerbroek, de musical
2 december om 14.00u. (schoolvoorstelling)
2 december om 19.30u.

Ticketprijzen (exclusief reservatie- en verzendingskosten)
Cat. 1: 17,5 euro
Cat. 2: 15,0 euro
(ticketprijzen schoolvoorstelling: 10 euro / ticket)

Reservatie reguliere voorstelling
0900 69 900
http://www.stadsschouwburgantwerpen.be

Reservatie schoolvoorstelling:
Picha Theus
03 229 18 28
picha.theus@musichallpromotions.be

Eén reactie

  1. […] 2 december in Stadsschouwburg Antwerpen Geplaatst op september 30, 2008 door Benjamin Wie Timo Descamps als ‘Dolf van Rotterdam’ wil zien, moet snel een plek […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: