Homofobe blogger Ertan Kiliç krijgt taakstraf na bomdreiging

De 37-jarige Ertan K. (Ertan Kiliç) Heeft in Nederland een taakstraf gekregen van 100 uur gekregen voor het aanzetten tot homohaat via zijn blog. ErTaN was al in 2006 eens veroordeeld, en ging nadien – vruchteloos – in beroep. ErTaN kondigt op zijn blog weldra weer online te gaan.

ErTaN wilde in 2005 het Homomonument in Amsterdam opblazen, en de homobeweging nam daar aanstoot aan. Ook toenmalig minister van Integratie Rita Verdonk werd bedreigd door ErTaN.

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) is alvast tevreden met de uitspraak.

MDI: Weblogger Ertan opnieuw veroordeeld
De Nederlandse weblogger Ertan is vrijdag 20 juni door het Gerechtshof Amsterdam opnieuw veroordeeld tot een taakstraf van 100 uur wegens het aanzetten tot haat en geweld tegen homo’s.

Ook het beledigen en bedreigen van toenmalig minister Verdonk, acht het Hof bewezen. In 2004 en 2005 deed het MDI aangifte tegen Ertan, nadat meer dan 130 meldingen over zijn sites waren ontvangen. In juni 2006 veroordeelde de rechtbank Amsterdam Ertan al tot 100 uur taakstraf. Ertan en zijn advocaat waren het met de veroordeling oneens, maar het Hof komt in hoger beroep tot exact dezelfde straf.

Ertan schreef op zijn weblog onder meer: “Zodra de islamitische wet van kracht is in Nederland zal ik de eerste zijn die elke protesterende homo, met het hoofd naar beneden, van de Westertoren af zal duwen.” Ook schreef Ertan het

homomonument te willen opblazen en riep hij zijn lezers op een “explosief feestje” te maken van de Canal Parade. Verder riep hij in een open brief op zijn website op om toenmalig minister Verdonk te stenigen. Verdonk deed hiervan aangifte.

Het verweer van de advocaat dat de tekst inzake de Canal Parade niet van Ertan zelf was, maar een citaat dat hij van een andere website had overgenomen, mocht niet baten. De rechter is van mening dat Ertan de tekst “tot de zijne” heeft gemaakt. Ook het verweer dat de uitingen niet openbaar waren, naar aanleiding van de recente uitspraak van de rechtbank Amsterdam inzake “joshadam” (zie hier), veegde het Hof van tafel.

Volgens het Hof heeft Ertan met zijn teksten bevolkingsgroepen tegen elkaar opgezet en druisen dergelijke uitingen in tegen de normen en waarden van de Nederlandse samenleving.

Het MDI is tevreden met de uitspraak en hoopt dat hiermee weer eens duidelijk is gemaakt dat het internet geen vrijplaats is voor discriminatie en dat de Nederlandse wet ook online geldt.

Eén reactie

 1. die man weet van geen stoppen.
  hij denkt dat hij cool is,
  maar wat hij eigenlijk doet is zijn volk belachelijk maken.
  hij leest de qoraan niet eens, hij moet weten dat de jihad
  geen oorlog tegen ongelovigen is maar een strijd tegen jezelf!
  de strijd om na het eten geen bier te pakken maar bijvoorbeeld een cola
  en dat doet die man denk ik dus niet.
  maar we weten:
  blaffende honden bijten niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: