Wadi / Merhaba: Gouden Ket katapulteert vooroordelen

Merhaba, de vereniging voor en door holebi allochtonen, ontving verleden week van de Vlaamse Gemeenschapscommissie in Brussel de Gouden Ket van het Jaar. Merhaba reageert nu zeer verheugd.

Persbericht: Gouden Ket katapulteert vooroordelen

Op donderdag 19 juni 2008 won Merhaba, de organisatie van en voor allochtone holebi’s, de Gouden Ket van het Jaar voor haar Wadi-project.

Het Wadi-project wil op een serene manier het debat voeren binnen de allochtone gemeenschap, werken aan sensibilisatie bij het grote publiek en tegelijkertijd allochtone holebi’s versterken in hun welzijn.
Om dit welzijn te verbeteren biedt Merhaba een eigen hulpaanbod aan.

De MerhabaPhone vormt een van de middelen om laagdrempelig onthaal aan te bieden: in het Nederlands 0487 55 69 38 kan je een bericht aan de vrijwilligers van het Merhaba Onthaal nalaten en in het Frans kan je je vraag kwijt op het nummer 0487 55 69 39.

Daarnaast bouwt Merhaba een netwerk uit van gevormde intermediairs die in aanraking komen met allochtone holebi’s, en waarnaar doorverwezen kan worden. Dit gebeurt ondermeer door workshops op maat van de zorgverstrekkers die in aanraking komen met dit doelpubliek.

Saïd van Merhaba, was net als de rest van het Merhaba team die avond helemaal overdonderd door de prijs: “Het Gouden Ketje van het Jaar is heel bijzonder voor Merhaba, omdat het enerzijds een belangrijk signaal is naar de vrijwilligers die dankzij hun waardevol engagement samen vooroordelen laten sneuvelen, en anderzijds een stevig duw in de rug is om als allochtoon deel te nemen aan onze maatschappij.”

Sam, de maatschappelijke assistente die de Gouden Ket in ontvangst nam, deed dat met een woord van bijzondere dank aan zowel allochtone-, als holebi-organisaties die Merhaba de hand hebben gereikt en het voor onze organisatie daardoor mogelijk hebben gemaakt om haar plaats in te nemen in de sociale en culturele netwerken van onze hoofdstad.

Het Wadi-project past in het kader van het gelijkekansenbeleid van de Vlaamse minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen. Andere partners in het project zijn: Sensoa, het Regenbooghuis en Stad Brussel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: