“Politie hard voor homo’s tijdens NaviGAYtion”

De Nederlandse GK.nl (ex-Gay Krant) kreeg mails binnen van bezoekers die tijdens NaviGAYtion hard zouden zijn aangepakt. “Een van de ‘slachtoffers’, afkomstig uit Tilburg, heeft zich naderhand in een ziekenhuis in zijn woonplaats moeten laten behandelen voor diverse kneuzingen aan armen en benen. De verwondingen waren volgens het slachtoffer het gevolg van het optreden van de Antwerpse politie.”

De man uit Tilburg was zelf aangehouden omdat hij zonder toestemming aan boord van een schip was geklommen. “Zonder verdere waarschuwing werd hij – naar eigen zeggen – tegen de grond gewerkt en hardhandig in de boeien geslagen. Daarna werd hij met andere homo’s aan elkaar geboeid vervoerd van het ene politiebureau naar het andere. Eerst voor een proces verbaal, daarna voor vingerafdrukken en vervolgens voor invrijheidstelling.”

Wij zagen ook wel partygangers zonder toestemming, nadat de loopbrug was opgeborgen, aan boord klimmen. Onder zelfs enkele Mannenmakende Heren. Dat is natuurlijk niet de bedoeling: het is onveilig.

De politie was inderdaad alomtegenwoordig tijdens NaviGAYtion. Op zo’n grote evenementen kan het bijna niet anders dat er zich geen incidenten voordoen.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: