NaviGAYtion: havenregels vetraagden inschepen partyboaten

Dat de NaviGAYtors zo lang moesten wachten om toch (niet) op een partyboat te geraken, ligt aan de strenge havenregels. Dat vertellen Ludo Smits en Patrick Aertsen (Red & Blue, Gay Antwerp vzw) aan GayBelgium.

Navigaytion haalt Russische en Oekraïense pers, Stefan, GayBelgium, 02.07.2008.
Bij het inschepen wordt het aantal opvarenden geteld. Dat cijfer wordt dan doorgegeven aan het havenbedrijf, dat op zijn beurt de scheepvaartpolitie inlicht. Die moet dan haar fiat geven voor vertrek. Helaas voor de 250 feestbeesten op zo’n partyboot, krijgen grote zeeschepen die de haven aandoen, voorrang.

Bovendien was het niet altijd duidelijk welke boot waar zou aanmeren, en gezien de diversiteit aan partyboaten en partygangers, zou een planning of aankondiging geen luxe zijn geweest. Een SM-er zou zijn gading niet vinden tussen de H&M-twinks en vice versa.

16.000

Buiten die minpunten zijn de organisatoren globaal tevreden. Smits en de zijnen telden 16.000 deelnemers (overdag + ’s nachts), 2.000 meer dan in 2006. Bovendien namen ze geen grote incidenten waar en zat het weer natuurlijk lekker mee.

NaviGAYtion 2009 en Antwerp Pride 2009?

Of er volgend jaar weer wordt gevaren op de Schelde, is niet zeker. Eerstdaags volgt een evaluatie. Ook zullen de meewerkende homohoreca en de Stad Antwerpen hun feedback willen geven. Volgens GayBelgium viel de omkadering ‘Antwerp Pride’ tegen. Zo zou de opening night in D-club zijn afgelast zonder dat daarover gecommuniceerd werd.

Maar anderzijds is het evengoed mogelijk dat het feest gewoon weer doorgaat. Het is immers de ambitie van de Stad Antwerpen om de Antwerp Pride tot jaarlijks hoogtepunt op de internationale gay kalender te laten uitgroeien. Om de metropool een dynamisch en open imago te geven.

Eén reactie

  1. oeie, communiceren via gaybelgium.. ik ken er al eentje die daar niet blij mee zal zijn (en daarom op zijn forum al volop aan ’t afgeven is op ludo en de zijnen 🙂 )

    ik hoop op een lange hete zomer 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: