Antonio Pedro Almijez (ES) = Mister Gay Europe 2008

De 19-jarige Antonio Pedro Almijes (elders staat er Antonio Pedro Almijez) is gisterenavond gekroond tot Mister Gay Europe 2008. De Noor Kai Thomas Ryen Larsen werd Mr. Gay Swim Wear en Barry Meegan uit Ierland won de People’s Choice prijs. De Number 1 Talent werd Graeme R. Williamson uit Noord-Ierland en de Nederland Stefan Onland won de fotowedstrijd. Onland werd ook een van de drie Mister Congeniality’s, naast Barry en de Sloveen Lev Dermota.

Van de 20 kandidaten, waaronder onze landgenoot Lionel Grégoire (23) uit Wemmel, werden 11 halve finalisten gekozen. Helaas viel Lionel toen al af, hoewel hij genomineerd was voor de zwembroekprijs. Uit die 11 werd uiteindelijk Antonio Pedro Almijes gekozen als MGE 2008.

Antonio of Tony is een 19-jarige redder en professioneel zwemmer uit Madrid. Hij danst, modelleert en acteert graag, houdt van vrienden maken in verschillende landen, de bioscoop en lezen. Of hij Wereldvrede wil is niet bekend. Hij hoopt dat de titel deuren opent en dat hij de situaties van homo’s kan verbeteren. “Ik heb niet alleen de titel van Mister Gay Europe gewonnen, maar ik heb ook 19 vrienden gemaakt”, vertelde hij achteraf.

Moeilijke omstandigheden en gevaar

De MGE-verkiezing kreeg heel wat moeilijkheden te verduren. De recente golf van homofobie in gaststad Boedapest verplichtte een last minute verhuis naar een andere locatie en 400 agenten bewaakten de organisatie. De site werd deze nacht helemaal veranderd.

Beelden: (c) Mister Gay Europe. (Van boven naar onder: A.P. Almijez, de zwembroekmannen, Kai Thomas Ryen Larsen, Almijez)

7 Reacties

 1. oh help, doet daar nu echt geen enkele natuurlijk-mooie gast aan mee? allemaal zo fake.. bah!

 2. Goh, die foto’s geven ook wel wat een vertekend beeld hé. Uiteraard zijn ze opgemaakt voor het evenement. In real life zullen ze er ook wel meer gewoon uitzien. Zoals Hollywood celebs voor de camera en gewoon overdag.

 3. Ik vraag mij echt af wat de bedoeling kan zijn om een “Mr Gay Europe” contest te hosten in recent tot de EU toegetreden ex-oostblok landen waar uitgesproken homofobie sans gêne deel uitmaakt van de mainstream cultuur.

  Een quote van één vd newsfeeds:

  “zo 06 juli 2008
  Anti-homo rellen in Hongarije

  Tijdens de jaarlijkse Roze Zaterdag in de Hongaarse hoofdstad Boedapest is het tot ernstig anti homogeweld gekomen. Mobiele eenheden moesten waterkanonnen en traangas inzetten om rechtse extremisten ervan te weerhouden nog meer molotovcocktails, eieren en flessen naar deelnemers en agenten te gooien. De politie arresteerde 45 personen.

  Zeker acht personen raakten gewond. Ongeveer vijfhonderd personen waren de straat opgegaan om meer rechten te eisen. Vorige week kwam het al tot gewelddadigheden tijdens de zogeheten Gay Prides in Tsjechië en Bulgarije.

  Hongarije, Tsjechië en Bulgarije zijn alle drie lid van de Europese Unie.”

 4. […] Antonio Pedro Almijez (ES) = Mister Gay Europe 2008 […]

 5. […] Grégoire betreurt de geringe aandacht rond Mister Gay Europe 2008. Ook Mister Gay Norway 2008 en Mister Gay Swim Wear 2008 Kai Thomas Ryen Larsen (2de van rechts) was geschokt door de homofobie in gaststad Boedapest. De gedwongen verhuis van de […]

 6. […] Mister Gay Europe 2009 verruilt Boedapest voor gay friendly Madrid Geplaatst op augustus 18, 2008 door Benjamin Mister Gay Europe 2009 zal niet gekozen worden in Boedapest zoals in 2008, maar wel in Madrid. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Madrid is de woonplaats van regerend Mister Gay Europe 2008 Antonio Pedro Almijez. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: