Gay Misters betreuren geringe aandacht homofobie in Hongarije

Niet alleen onze nationale Mister Gay Belgium Lionel Grégoire betreurt de geringe aandacht rond Mister Gay Europe 2008. Ook Mister Gay Norway 2008 en Mister Gay Swim Wear 2008 Kai Thomas Ryen Larsen (2de van rechts) was geschokt door de homofobie in gaststad Boedapest. De gedwongen verhuis van de verkiezing opende de ogen van de jonge Noor: het is niet overal zo rooskleurig.


Hij en zijn concullega’s waren diep onder de indruk van de beveiliging en het gedwongen verhuis van het feest. “We zijn soms zo naïef in Noorwegen”, vertelt Kai in het Noorse blad Blikk. “Onze media zouden veel meer aandacht moeten schenken aan de homofobie.” Ook Lionel Grégoire was teleurgesteld door onze nationale media.

En hoe ging Mist Gay Hungary Péter Gyökeres met de situatie om? “Hij is het gewoonomdat hij in Boedapest leeft, maar waardeerde het dat we onder de indruk waren en dat we hem steunen.”

2 Reacties

  1. […] behalve gunstig. Een opstoot van homofobie deed de show verhuizen naar een geheime locatie en de deelnemers kregen lijfwachten. Niet meteen aangenaam te noemen. In Madrid is de kans veel kleiner dat zoiets […]

  2. […] Hongarije heeft een nieuwe grondwet, eentje waarin het katholicisme een prominente plaats krijgt, abortus en het holebihuwelijk de facto uitgesloten worden en Hongaarse moeders met kleine kinderen extra stemrecht krijgen. De verontruste Europese Unie bekijkt of er iets gedaan moet worden. Homofobie in Hongarije is niet nieuw. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: