Geamputeerde Dana Wouters en Annelotte Rosseel weldra verenigd in 1 ziekenhuis

De kranten leven deze zomer volop mee met de verongelukte meisjes Dana Wouters (25) en Annelotte Rosseel (21). Het koppel verloor elk een been in een brommerongeluk in Merksem. Beiden zullen een zware revalidatie moeten doorstaan, en het ziet ernaar uit dat ze samen uit het dal zullen kunnen klimmen.

De trouwlustige meisjes kregen immers de eerste zorgen in een verschillend ziekenhuis. Dana in het AZ Stuivenberg, Annelotte in het AZ Jan Palfijn. De meisjes konden elkaar zelden zien, want een ‘taxirit’ met de ambulance kost al gauw 80 euro, niet terugbetaalbaar.

Gelukkig is die situatie niet permanent. Hun verdere revalidatie zal immers in AZ Middelheim verlopen en zo kunnen de meisjes op één kamer liggen… Dana verhuisde volgens Het Laatste Nieuws al vrijdag, en Annelotte zou volgende week misschien kunnen volgen.

Sponsoring

Het verhaal van Dana en Annelotte blijkt heel wat harten te breken. Zo hebben de spelers van KRC Genk een t-shirt geschonken om te veilen, en steunen vele anderen de meisjes financieel.

4 Reacties

 1. Trouwplannen

  “Het is niet dat ik het er niet voor over heb”, zegt Dana stralend. “Elke keer opnieuw voel ik kriebels in m’n buik. Maar ik kan dit financieel niet blijven trekken. Sinds het ongeval komt er geen geld meer binnen. Het heen-en-weertransport naar een ander ziekenhuis wordt alleen door de ziekenkas terugbetaald als het voor verzorging is.”

  http://www.hbvl.be/nieuws/binnenland/default.asp?art=%7B29B95BCB-69B2-418F-BFF1-279E1D4DFD81%7D

 2. […] augustus 2, 2008 door Benjamin Annelotte Rosseel (21) en Dana Wouters (25) liggen eindelijk samen in dezelfde kamer van het hetzelfde ziekenhuis. Annelotte werd vrijdagmiddag vanuit het AZ Jan Palfijn overgebracht naar het AZ […]

 3. De lesbische meisjes kregen enkele maanden geleden een computergestuurd kunstbeen, wat hen het stappen vergemakkelijkte. Maar helaas moesten ze deze week het been opnieuw inruilen voor een ‘gewoon’ kunstbeen. Omdat de verzekeraar van de trucker die de meisjes op hun brommertje aanreed, de kosten niet wil betalen.

  28 May, 2009 by holebiinfo

  Antwerpen 😕
  Vrouwen gelden?, lesbiennes gelden helemaal NIET.

  Schadevergoedingen uitbetalen….
  Waarom steken verzekeringen geen geld in kennis van ❓

 4. als je mo zoiets kunt zegn zou je beetr zwijgn stukje ongeluk!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: