Lesbiennes moeten niet per se van het eiland Lesbos afstammen

Champagne komt uit de Champagne-streek, cognac uit Cognac, Ardeense hesp uit de Ardennen en Zeeuwse mosselen moeten een of andere link hebben met Zeeland. Maar lesbiennes hoeven geen Lesbiennes te zijn.

Inderdaad, de drie inwoners van het eiland Lesbos die via de rechtbank wilden voorkomen dat homoseksuele vrouwen zich nog langer lesbienne noemen, kregen ongelijk.

Lesbos verliezen van lesbiennes

AMSTERDAM –  De Griekse rechtbank heeft de inwoners van het eiland Lesbos in het ongelijk gesteld. De Lesbos eisten dat woorden als “lesbisch” en “lesbienne” voortaan alleen zouden mogen worden gebruikt door eilandbewoners.

Inwoners van het eiland hadden zelfs een zaak tegen de ‘lesbiennes’ aangespannen. Maar de rechter oordeelde dus dat het woord ook gebruikt mag worden voor vrouwen die van vrouwen houden.

“Een geweldige beslissing voor lesbische vrouwen wereldwijd”, vindt Vassilis Chirdaris, advocaat van de Griekse homobelangenvereniging. “Het zou ook te gek voor woorden zijn als een Griekse rechter zou bepalen dat homofiele vrouwen de term ‘lesbisch’ niet meer mogen voeren.”

De verliezende bewoners van Lesbos bekijken overigens de mogelijkheden van een hoger beroep, meldt Reuters. Volgens hen worden de vrouwelijke inwoners veelal – onterecht – aangezien voor échte lesbiennes.

Het Griekse eiland Lesbos ligt vlak voor de Turkse kust. Het is in de loop der jaren voor veel homofiele vrouwen een bedevaartsoord geworden. Voornamelijk het stadje Eressos waar de beroemde dichter Sappho in de 7de eeuw voor Christus werd geboren trekt veel bekijks. De dichteres werd beroemd van haar liefdesgedichten voor vrouwen.

De klagers moeten 230 euro proceskosten betalen. Zij kunnen nog in hoger beroep gaan.

2 Reacties

  1. […] Champagne komt uit de Champagne-streek, cognac uit Cognac, Ardeense hesp uit de Ardennen en Zeeuwse mosselen moeten een of andere link hebben met Zeeland. Maar lesbiennes hoeven geen Lesbiennes te zijn. Inderdaad, de drie inwoners van het eiland Lesbos die via de rechtbank wilden voorkomen dat homoseksuele vrouwen zich nog langer lesbienne noemen, kregen ongelijk. Lesbos verliezen […] Bron: Lesbiennes moeten niet per se van het eiland Lesbos afstammen […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: