WJNH-tieners op Min19-kamp in Lokeren

Ooit heette het Vijfdaagse, dan Zesdaagse, nadien Holebikamp, Holebikamp XS en XL en nu organiseert Wel Jong Niet Hetero een Min19-kamp. Een reportage kan je hier bekijken.

Persbericht: Holebi-tienerkamp opnieuw groot succes!

Het startschot van het Min19-kamp van Wel Jong Niet Hetero knalt donderdag in Oost-Vlaanderen.

24 juli start in Lokeren het Min19-kamp van Wel Jong Niet Hetero, de koepel van Vlaamse en Brusselse holebi-jongeren. Het kamp biedt een zevendaags avontuur vol plezier en nieuwe vrienden. Het staat open voor al wie jonger is dan 19 en homo, lesbisch, bi of twijfelend. Vriendschap en leuke momenten staan centraal. Er is eveneens ruimte voor stilstaan bij jezelf en een serieuzer gesprek. Essentiële waarden zijn geborgenheid, respect en vertrouwen.

Afwas
Op het programma staan typische kampingrediënten zoals stadsspelen, kampvuur, zingen of te grote afwas. Uiteraard is er ook plaats voor reflectie, vorming en bezinning. De deelnemers krijgen massa’s tips over veilig vrijen, verliefdheid, coming out op school en ‘het’ aan ouders en vrienden vertellen.

“Jongeren ontdekken steeds vroeger dat ze misschien niet hetero zijn.”, stelt Barbara Van Speybroeck, woordvoerster van Wel Jong Niet Hetero. “Als jeugdbeweging kan Wel Jong Niet Hetero hier met een kampformule laagdrempelig op inspelen. De eerste editie vorig jaar was dan ook een schot in de roos. Daarnaast is er blijvende en stijgende nood om jonge holebi’s in hun ontdekkingstocht te ondersteunen.”, merkt Van Speybroeck tevens op. “Hun welzijn, dààr wil Wel Jong Niet Hetero voor staan!”

Nooit te out
Wel Jong Niet Hetero verliest ook holebi-jongeren ouder dan 19 niet uit het oog. Wie tussen 18 en 25 jaar oud is, kan mee op bijvoorbeeld Rookie en Adventure weekend. Voor de oudste jongeren, tussen 25 en 30 jaar, voorziet Plan B een volle agenda.

Enkele praktische info over het Min19-kamp:
Data kamp: van donderdag 24 Juli tot woensdag 30 Juli
Plaats: Lokeren (Oost-Vlaanderen)
Aantal deelnemers: 40 (gemiddelde leeftijd 16 jaar)
Deelnameprijs: € 110 per persoon

Meer info: http://www.min19.be

Meer info (voor publicatie):
http://www.weljongniethetero.be, info@weljongniethetero.be,
Wel Jong Niet Hetero, Kammerstraat 22, 9000 Gent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: