Mol: Homo’tje slaan uit verveling

Een groep jongeren uit Mol vonden er onlangs niets beters op dan homo’s een pak rammel te geven. Via de datingsite van TMF kozen ze twee slachtoffers, spraken af op een afgelegen plek, en deelden rake klappen uit. Bovendien beroofden ze de mannen en de buit werd op café opgesoupeerd. Niet echt uit homofobie, maar eerder uit verveling.

“Ze handelden uit verveling en geldgewin”, zegt Stijn Vanherck, de advocaat van dader David V.B., in Het Nieuwsblad. “Ze waren bewust op zoek gegaan naar een gemakkelijk slachtoffer.”

Belagers van homo’s slaan toe uit verveling, Ivo Meulemans, Het Nieuwsblad, 24.07.2008.
Het eerste slachtoffer, een getrouwde man, had bij de politie niet het volledige verhaal verteld. Nadat het tweede slachtoffer dat wel deed, hadden de speurders snel de gsm van V.R. getraceerd. Hij verklapte de namen van zijn drie kompanen. Het trio beweerde gisteren dat Bart V.R. het brein was achter de raids.

De drie verdachten betoonden allen hun spijt. Het parket vermoedt dat de feiten waren ingegeven door homohaat, maar de daders ontkennen. ‘Het is niet zo dat ze homo’s absoluut een lesje wilden leren. Het gaat om een uit de hand gelopen grap’, zegt Leo Hermans, de advocaat van A. ‘Het gebruik van alcohol en cocaïne heeft hun gedachten op hol gebracht. Ze kenden hun slachtoffers niet.’

Na hun arrestatie ging de politie over tot huiszoekingen. Daarbij werden een BB-gun, een mes, cocaïne, speed en traangas aangetroffen.

Mounir A. en David V.B. zijn geen onbekenden van het gerecht. V.B. was nog maar enkele weken op vrije voeten gesteld. Hij was in oktober vorig jaar betrokken bij een overval op een postbode in Mol en moet zich dit najaar verantwoorden voor de strafrechter.

De daders blijft voorlopig in de cel.

5 Reacties

  1. Daar verschiet ik niet van, in Mol en omliggende gemeentes zit heel wat snuivend crapuul bijeen. Mol-Rauw is niet voor niets een belangrijke draaischijf in de industrie. Ach, die Kempense jeugd leeft met het hoofd in de jaren 80.

  2. De mentaliteit van een buurt, streek of volk?
    Het verspreidt zich als de geur van bloesem of de stank van schijtHUIS 😐

  3. […] beroofden ze de mannen en de buit werd op café opgesoupeerd. Niet echt uit homofobie, maar […] Bron: Mol: Homo’tje slaan uit verveling (Talk of the Town) This entry was posted on Friday, July 25th, 2008 at 1:05 pm and is filed under Holebi, […]

  4. […] Een groep jongeren uit Mol vonden er onlangs niets beters op dan homo’s een pak rammel te geven. Via de datingsite van TMF kozen ze twee slachtoffers, spraken af op een afgelegen plek, en deelden rake klappen uit. Bovendien beroofden ze de mannen en de buit werd op café opgesoupeerd. Niet echt uit homofobie, maar […] Bron: Mol: Homo’tje slaan uit verveling […]

  5. […] cel voor SMS-homobelagers in Mol Geplaatst op september 3, 2008 door Benjamin De vier gaybashers-uit-verveling die in Julie twee Molse mannen naar een date lokten om hen te beroven en af…, kregen van strafrechter François Caers in Turnhout 30 en 24 maanden cel. Bovendien zijn hun […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: