Fair play, fair gay: Holebifederatie denkt niet aan (homo)seks in de sport

De Holebifederatie kreeg een advertentie in De Standaard, en koos in dit Olympisch jaar voor het thema sport.

Holebifederatie: “Denkt u nu aan seks? Wij ook niet”.

In de Standaard van maandag 28 juli is een paginagrote advertentie van de Holebifederatie gepubliceerd. Die kadert in de Solidariteitsprijs 2008. Homofobie in de sportwereld is het thema. De advertentie toont twee met modder besmeurde achterwerken van rugbyspelers in volle actie. Het opschrift luidt: “Denkt u nu aan seks? Wij ook niet”. Daarmee wil de Holebifederatie duidelijk maken dat ook homoseksuele sporters aan sport doen voor het plezier, en voor de sport.

De advertentie klaagt de opvatting aan dat je “maar best oppast als je met een homoseksuele teammaat onder de douche staat”.

“Er zijn geen homoseksuele rolmodellen in de sportwereld”, zegt Yves Aerts. “Homosporters zien het vaak niet zitten om hun coming-out te doen. De sportwereld is immers een machowereld. Fysiek contact tussen ploegleden is normaal, denk maar aan voetballers die een goal scoren. Het idee dat een homo op dezelfde manier fysiek zou zijn, wekt dan weer afgrijzen op. Dat is totaal onlogisch en ongegrond”, besluit Aerts.

Het onderschrift van de advertentie wil de lezer hierop wijzen: “Wees blij als er nog eens een homoseksuele teamgenoot rond je nek vliegt. De kans is groot dat jullie ploeg gescoord heeft”.

Uit een Nederlands onderzoek is gebleken dat bijna een kwart van de ondervraagde holebi’s die sport beoefenen in een reguliere sportvereniging, hun holebiseksualiteit verzwijgen voor de medespelers. Slechts 9,5% doet een coming-out. De resterende 66% van de ondervraagden had slechts een aantal medespelers ingelicht.

De advertentie werd ontworpen door VVL BBDO.

2 Reacties

  1. […] Fair play, fair gay: Holebifederatie denkt niet aan (homo)seks in de sport […]

  2. […] Fair play, fair gay: Holebifederatie denkt niet aan (homo)seks in de sport […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: