Overheid strijdt tegen witte sokken

Rarara. Welke overheid raadt met aandrang aan maximaal drie kleurgroepen tegelijk te dragen, wil geen witte sokken met donkere broeken en leren schoenen zien, geen teenslippers en pyjama’s op straat waarnemen?

Dezelfde overheid die eerder spuwen op de grond verbood en liever niet wil dat mensen in de wachtrij voorkruipen (dat laatste is slecht nieuws voor de aanwezige Belgen).

Het antwoord is Beijing. De Chinese hoofdstad wil dat de lokale bevolking er goed uitziet en beleefd handelt tijdens de Olympische Spelen. De Commissie van het Bureau voor Spirituele Beschavingsopbouw in de Hoofdstad publiceerde hiervoor een handleiding.

Zo leren de Pekinezen dat je elk team moet applaudisseren, een handdruk maximaal drie seconden mag duren en dat je westerlingen geen te indiscrete vragen over burgerlijke stand, leeftijd en inkomen mag stellen.

Wat wij onthouden is het verbod op witte sokken.

2 Reacties

  1. Witte sokken heb ‘k allang niet meer in gebruik.
    & Bovenstaande zijn toch tennissokken.

    De dressingcode 😀
    weerhoudt http://nl.wikipedia.org/wiki/Exorcisme 😆

  2. […] Rarara. Welke overheid raadt met aandrang aan maximaal drie kleurgroepen tegelijk te dragen, wil geen witte sokken met donkere broeken en leren schoenen zien, geen teenslippers en pyjama’s op straat waarnemen? Dezelfde overheid die eerder spuwen op de grond verbood en liever niet wil dat mensen in de wachtrij voorkruipen (dat laatste is slecht nieuws voor […] Bron: Overheid strijdt tegen witte sokken […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: