Dana Wouters en Annelotte Rosseel concretiseren trouwplannen

Dana Wouters (25) en Annelotte Rosseel, de twee meisjes die in een verkeersongeluk elk een been verloren, blijven de krantenaandacht krijgen. Vandaag publiceren Het Belang van Limburg, Gazet van Antwerpen en Het Nieuwsblad lange interviews met het koppel. De meisjes liggen sinds vrijdag in dezelfde kamer.

Ze spreken over de moeilijke en lange revalidatie, over fantoompijn, maar ook over een meer rooskleurige toekomst.

Verliefde Dana en Annelotte vechten voor nieuw leven na amputatie, Werner Rommers, Het Nieuwsblad, 04.08.2008.
Volgend jaar stappen ze samen op het vliegtuig. ‘Naar Griekenland op vakantie. We zijn nog nooit samen op reis geweest. En daar vraag ik Annelotte ten huwelijk’, zegt Dana met fonkelende ogen. ‘Ze heeft trouwens al ja gezegd.’

“Nu we samen zijn, voelen we de pijn veel minder”, Bénédicte Van Paeschen, Gazet van Antwerpen, 04.08.2008.
Twee maanden na het vreselijke ongeval, durven de vriendinnen voorzichtig weer naar de toekomst kijken. Voor Annelotte is een voorspelling nog te vroeg, maar Dana mag waarschijnlijk rond nieuwjaar naar huis. “Dat is nog lang, ja”, zegt Dana. “Maar we moeten dan ook opnieuw leren stappen. De revalidatie valt niet altijd mee. Het is best pijnlijk, soms. Maar elke keer als ik weer naar de ergotherapie moet, zeg ik bij mezelf: komaan Dana, het is weer een stapje dichter bij de toekomst.”

“Weer een terrasje kunnen doen, een cinema’ke”, mijmert Annelotte. “Het zijn simpele dingen, maar daar kijken we zó naar uit.”

Beelden van vroeger

Waar Annelotte en Dana het moeilijkst mee hebben, zijn foto’s en video’s van vroeger. Beelden waarop de meisjes dansen, plezier maken. “Wanneer we foto’s zien van onszelf met twee benen, bijvoorbeeld”, vertelt Annelotte in GvA. “Of filmpjes, die zijn nog het moeilijkst van al. Omdat we ons daarop zien bewegen. Het leek allemaal zo vanzelfsprekend, toen.”

Eén reactie

  1. T-rouwen is dat geen cultureel erfgoed 🙄

    Wens jullie een spoedig herstel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: