Janus: Het Roze Huis leidt rusthuizen op (ATV video)

Het project waarbij Het Roze Huis – Antwerpse Regenboogkoepel (HRH-ARK) rusthuispersoneel opleidt om holebi’s beter op te vangen, heet Janus.

Eerste holebi-koppels naar rusthuizen
De eerste holebi-koppels komen naar de rusthuizen en het personeel moet daarop voorbereid zijn. Het Antwerpse OCMW start daarom het Janus-project op. Dat doen ze samen met het Roze Huis. Het project moet verzorgend personeel én bewoners van rusthuizen méér info geven over holebi’s. Want zowel homo-koppels als lesbische bejaarde vrouwen willen zichzelf kunnen zijn, ook op hun oude dag.

Bekijk de video.

2 Reacties

 1. De veilige drempel – zorgbehoeften van oudere holebi’s

  Zorgdrempel

  In België zijn er ongeveer 200 000 oudere holebi’s. Aangezien het hier om een vrij onzichtbare groep gaat, onderzocht het Steunpunt Gelijkekansenbeleid in 2004 de sociale omgeving en specifieke behoeften van deze doelgroep. Uit dit onderzoek bleek dat:

  oudere holebi’s bang zijn om zorgafhankelijk te worden. Ze vrezen voor discriminatie, afkeuring en uitsluiting als ze uitkomen voor hun geaardheid. Of ze nemen zich voor om (terug) ‘in de kast’ te kruipen.
  sensibilisatie van de zorgsector essentieel is om deze zorgdrempel voor oudere holebi’s te verlagen.

  Folder
  De Dienst Gelijke Kansen, de Dienst Ouderen en de Limburgse HolebiAdviesRaad werkten in overleg met vertegenwoordigers van de Limburgse zorgsector de folder ‘De veilige drempel – zorgbehoeften van oudere holebi’s’ uit. De folder beschrijft enerzijds de specifieke problemen van oudere holebi’s en de knelpunten die oudere holebi’s kunnen ervaren in de zorgsector. Anderzijds worden in de folder praktische tips voor zorgverleners meegegeven.

  De folder is bestemd voor al wie professioneel of als vrijwilliger betrokken is bij de ouderenzorg.

  Je kan de folder downloaden of gratis bestellen.

  http://www.limburg.be/eCache/INT/29/658.bGJsPW5pZXV3ZWxpbWJ1cmdlcnMmbGJsbnI9MTU0MjYmbGJsZ3I9dm9vcg.html

 2. […] Nieuwsblad ging ook eens ter ore bij Het Roze Huis, waar momenteel het Janus-project loopt. Holebi-vriendelijk label gevraagd, Jan Auman, Het Nieuwsblad, 23.08.2008. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: