Max Mosley: “Er zijn gays in de Formule 1 en dat is nu OK”

Max Mosley, voorzitter van de Internationale Automobielfederatie (FIA) zegt in het Brits tijdschrift Autosport dat er altijd al homo’s werkten in de Formule 1 en dat is nu zo goed als geen probleem meer. Mosley maakt die uitspraak in de nasleep van een SM-schandaal waarin hij verwikkeld was.

Life after the scandal: First interview with Max Mosley , Jonathan Noble, Autosport, 06.08.2008
“Grown ups just don’t care. They say it is none of my business and couldn’t care less. There have always been people in F1 who are homosexual and now it is pretty much okay.”

Nochtans is nog geen enkele F1-rijder uit de kast gekomen. Geruchten zijn er voldoende. Jarno Trulli, Nico Rosberg, Mark Webber, Ralf Schumacher zouden niet vies zijn van de herenliefde. Ook Lewis Hamilton en wijlen Ayrton Senna kregen te maken met speculaties over hun geaardheid.

Maar een coming-out? Nog niet. Wellicht spelen commerciële en politieke factoren. F1-rijders willen sponsors en dus hun zitje niet verliezen en de Formule 1 racet ook in homo-onvriendelijke staten zoals Bahrein.

Eén reactie

  1. […] De 22-jarige Mike Verschuur racet met Renault Clio’s en Porsche 911’s. Niet meteen Formule 1, maar toch. Nu Ralf Schumacher die uit de kast komt. Verschuur deed zijn coming-out in het […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: