Amsterdam concurrent voor Antwerpse World Outgames

Nadat Antwerpen zich officiel in de strijd gooide om de World Outgames te hosten, krijgen ze geduchte concurrentie. 10 jaar nadat de Gay Games in Amsterdam plaatsvonden wil het gemeentebestuur terug een gooi voor holebispelen doen. Het volledige bestuur steunt het voorstel van D66-politica Petra Hoogerwerf om de Gay Games of de Outgames terug naar de grachtenstad te halen.

Bij zowel de Gay Games als de Outgames is iedereen welkom, ongeacht seksuele voorkeur of afkomst. Met de Gay Games van 1998 hebben we al kunnen zien wat voor een gezellige sfeer dergelijke evenementen in de stad brengen. D66 heeft dan ook voorgesteld om te proberen de Gay Games weer naar Nederland te halen. Dat past ook bij een internationale, levendige stad als Amsterdam waarin homoseksualiteit over het algemeen niet als iets vijandigs wordt beschouwd. 

                                                                                         aldus Petra Hoogerwerf

Voor welk jaar en welke spelen Amsterdam zich zal opgeven moet nog bepaald worden. De Gay Games in 1998 waren een groot succes bij de verschillende bevolkingslagen in de stad. Helaas was het voor de stad Amsterdam een financieel debacle dat achteraf miljoenen gekost heeft. Maar… al doende leert men!

bron: Gaykrant

Eén reactie

  1. […] Het idee om de Outgames naar Antwerpen te halen ontstond bij de EuroGames-ploeg na een succesvol tornooi. Naast Antwerpen heeft Amsterdam zich ook kandidaat gesteld. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: